{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas rääkida sellest, mis sul südamel on

Foto : unsplash / Sage Friedman      Elus on nii, et tihti ...

Foto : unsplash / Sage Friedman

 

 

 Elus on nii, et tihti on lihtsam vait olla, selle asemel, et tülitseda. Tegelikult see ei ole aga väga hea idee, sest kõik pettumused ja asjad, millest sa ei räägi, jäävad ju sinu sisse edasi ja hakkavad sind koormama. 

Kui miski sind ärritab, nagu näiteks sinu suhe teistega (ükskõik, milline suhe siis - peresisene võib sõpradesse puutuv), on parem sellest rääkida. Sulle võib tunduda, et parem on olla vait selleks, et hoida vaidlusti ära või siis ei tea sa täpselt, kuidas sellest rääkida aga probleemidest mitte rääkimine ei ole kunagi hea idee, sest pettumused jäävad sinu hinge.

Mida siis teha? Ütleme, et sa tahaksid veeta rohkem aega mõne inimesega aga ei tea, kuidas talle sellest rääkida. Kõige lihtsam on panna oma mõte kirja paberilehe peale.

 

 

 

 

 

Näiteks võid sa kirjutada positiivses laadis nii: "Mulle meeldiks, kui me veedaksime rohkem aega koos.", selle asemel, et öelda: " Mulle tundub, et me ei veeda palju aega just koos.". 

Samuti võid sa kirja panna selle, mis sind teise juures ärritab, tehes seda võimalikult objektiivselt. Kirjuta samuti, milliseid tundeid see olukord sinus tekitab. 

Kui sa oled selle kõik kirja pannud, siis leiad sa õige aja, et sellest rääkida selle inimesega, kellesse see puutub. Jää seejuures heatahtlikuks ja kindlaks ning ära unusta jääda võrdsele positsioonile oma vestluskaaslasega. Seejärel lase ajal oma töö teha. Isegi, kui see inimene ei saa aru, millest sa talle räägid, või ei taha aru saada, siis see, mis kõige rohkem loeb, on see, et sina tunned end paremini ja vabastad end oma hingel olevast koormast.

Kommentaare ei ole