{ads}

HIDE

Viimased

latest

TEST: Vali üks öökull ja vaata, mida tal sulle öelda on!

Tarka öökulli kohtab tihti lasteraamatutes ja ta on esindatud tihti õpetlasena, kes teistele tarka nõu anda oskab. Tema juurde mi...


Tarka öökulli kohtab tihti lasteraamatutes ja ta on esindatud tihti õpetlasena, kes teistele tarka nõu anda oskab.



Tema juurde minnakse alati hädas, tema teab, kuidas lahendada ka kõige raskemad probleemid.


Mida targal öökullil sulle öelda on? 


Vali üks öökull ja vaata järele!



Esimene öökull: "Inimesele võivad hävitada kolm asja: uhkus, viha ja hea vein. "


Selleks, et leida oma elul mõtet, pead sa endale uued eesmärgid seadma. Sa võid õnnelikuks saada, kui sa seda ainul tahad. Aga sa pead end vabastama kõikidest sõltuvustest ja negatiivsusest, mis su elus on.

Üks suurimatest pahedest, mis inimesel olla võib, on uhkus ja viha. Viha hävitab inimest seestpoolt ja ei lase tal keskenduda sellele, mida ta tõesti tahab.

Nõrk on inimene, kes ei suuda elada ilma viha ja uhkuseta.





Teine öökull: " Kolm asja, mida on raske tunnistada: anna mulle andeks, ma armastan sind ja ma vajan abi."


Inimene on juba kord selline, et tal on palju kergem olla üksi oma murede ja raskustega, kui paluda abi oma naabrilt, sõbralt või pereliikmelt. Veelgi raskem on inimesel paluda andeks, sest see tähendab ju seda, et ta end süüdi tunnistab.

Ainult julge inimene on võimeline oma uhkust maha suruma ja tunnistama, et ta on eksinud. Ainult julge inimene on suuteline käituma vastavalt oma aule ja südametunnistusele ja mitte kuulda võtma oma soove ja vajadusi. Miks on nii raske öelda teistele, kui palju me neist hoolime? Sest selline ülestunnistus toob endaga kaasa varjatud hirme. Hirmu petta saamise ees. Hirmu eksimuse ees.


Kolmas öökull: "Kolm asja, mis kunagi tagasi ei tule on aeg, sõna ja võimalus."




Ilmselt on kõikidel oma elus olnud hetki, mil nad on tundnud, et aega tagasi ei saa võtta ja võimalused on jäänud kasutamata õigel ajal. Sellepärast tuleb alati ära kasutada kõik head võimalused ja mitte raisata oma aega. 6

Edukas inimene ei hakka andma tühje lubadusi ja ütlema väärtuseta sõnu. Edukas inimene ei solva oma kuulajat ja katsub lahendada kõik erimeelsused rahulikul moel läbi läbirääkimiste. Selline inimene teab, et üksainus ettevaatamatu sõna võib hävitada kõik pingutused.




Neljas öökull: " Kolm asja, mida ei tohi kaotada on lootus, rahu ja ausus."



Lootus on see, mida ei kaota see inimene, kes on otsustanud oma eesmärgid täide viia. Inimene jätkab elamist ja unistamist ainult siis, kui tal on lootust. Samuti on tähtis hingerahu, mida tuleb alal hoida kaõige raskematel hetkedel. Kui inimene muutub närviliseks juba kõige väiksemate probleemide puhul, siis ei ole tal piisavalt energiat, et oma eesmärke ja unistusi ellu viia.

Igas raskes olukorras on vaja alles hoida enesekontrolli. Energiat ei tohi raisata tühjade emotsioonide peale, tuleb keskenduda palju tähtsamale. Oma eesmärke tuleb ellu viia ausal teel, ilma kaotamata seejuures inimväärikust.


Viies öökull: " Kolm asja, mis on elus kõige tähtsamad: uskumused, armastus ja usaldus."



Hoidke oma uskumusi ja usaldage rohkem teisi inimesi, ükskõik, mis su elus ka toimumas hetkel ei ole. Ära lase end juhatada pimedal enesekindlusel, sellepärast usalda aga kontrolli. Ent ära unusta, liigne kahtlustamine ei aita sul oma elu paremaks muuta. Iga inimene jaoks on kõige tähtsam teistega suhtlemine. Meid ümbritsevad inimesed igal pool - kodus, tööl, tänaval ja transpordivahendites. Kui me neid liiga palju kahtlustame, siis kaovad inimesed su ümbert ära ja ei suhtle sinuga enam.

Oma uskumustesse ja veendumustesse uskumine on väärika ja vastutustundliku inimese hea külg. Kui inimene usub oma veendumustesse, siis kaitseb ta neid ka siis, kui teised selle hukka mõistavaad. Usaldus on aga armastuse kõige olulisematest osadest. Kõik suhted tuginevad usaldusele ja samadele veendumustele. Armastuse väärtus on võrdeline veendumuste ja usalduse väärtusega.


Kuues öökull: " Kolm asja elus, mida ei saa garanteerida, on hea edu, võim ja rikkus."


 Hea edu ja rikkus võivad olla inimesele soodsad ja ka mitte soodsad. Vastavalt juhusele. Sellepärast tuleb igas olukorras tugineda omaenda jõule ja mitte lasta olukorral võimust võtta ja loota heale edule. Ja kui inimene on saanud jõukaks või tõusnud võimule, siis ka see ei tohiks olla trumbiks, sest raha ja võim on ajutised.

Kõik on ajutine. Selleks, et edu saavutada ja jääda edukaks, tuleb ise vaeva näha. Kui inimene ei mõista, et raha, hea edu ja võim on ajutised, võib see kaasa tuua ühel hetkel tõsiseid psühholoogilisi probleeme.



Kommentaare ei ole