{ads}

HIDE

Viimased

latest

Keelatud armastus ehk sa armastad kedagi, keda ei tohi!

Sa armastad seda meest aga teie suhe on võimatu. Põhjuseid selleks on erinevaid: ta on juba mõne teise naisega koos; ta on vaba aga ei ...


Sa armastad seda meest aga teie suhe on võimatu. Põhjuseid selleks on erinevaid: ta on juba mõne teise naisega koos; ta on vaba aga ei pööra sulle tähelepanu; ta armastab sind aga ei taha tõsist suhet või siis olete te kultuurselt või psühholoogiliselt sobimatud.



Isegi teades, et sa ei saa temaga õnnelikuks, ei saa sa takistada end teda armastamast. Sa armastad teda, sa kannatad sellepärast ja kokkuvõttes raiskad sa oma aega ja pisaraid.

Selleks, et teada saada, kas sa pead veel edasi kannatama või siis lõplikult loobuma, esita endale järgmised neli küsimust:

Oled sa kindel oma tunnetes? Mõtle järele, miks sa just teda armastad?


Üldiselt on nii, et kui sa jätkuvalt armastad kedagi, keda sa armastada ei tohi, siis on see sellepärast nii, et sa teistmoodi ei saa. Ja kui sa teistmoodi ei saa, siis on see tunne palju tugevam, kui mõistus ja seda sellepärast, et sa teda armastad. Ja see ongi loogiline.

Ja ometigi võivad mitmeid eri tegurid vallandada sellise kire, mille pärast sa pigem oled õnnetu selle mehega, kui õnnelik ilma temata ja nendeks teguriteks on hirm üksijäämise ees; uhkus, mille pärast sa tahad võita selle südant, kes sind ei taha; suur kirg, mida sa võid segi ajada armastusega samal ajal, kui kirg eksisteerib ka väga hästi ilma armastuseta või siis on tegemist hoopis mingi oidipuse sündroomiga, mille pärast sa lihtsalt pead võitma just selle mehe südame sest kunagi kauges lapsepõlves oma isa südant sa endale ei saanud.

Mõtle hästi järele, mis on sinu ajendiks? 



Kas on mingeid ohumärke, mida sa teadlikult ignoreerid? 

Keelatud armastused sarnanevad kõik teedega, kus on selliseid liiklusmärke nagu "stopp" ja "ohtlik" ja "tupiktee", mida inimesed siiski teadlikult ignoreerivad. Aga mis siis, kui sa teadlikult vajutaksid piduripedaalile? Kui sa võtaksid natukenegi tõsiselt neid märke, mida see mees sulle saadab? Mis siis, kui sa teeksid tagasipöörde ja vaataksid üle kõik ohumärgid, mida sa seni ignoreerisid?

On ta sulle midagi lubanud? Kavatseb ta tõesti oma naist maha jätta? Kas ta tunded on muutunud sügavamaks ja tugevamaks sinu suhtes? On ta seda sulle otse öelnud?

Kas sa ei leia, et sa väärid paremat? 

Iga naine väärib meest, kes teda armastab nii nagu tema ise meest armastab. Miks siis mitte sina?

Kui sa jääd sellisesse ebavõrdsesse suhtesse, siis sellepärast, et sa usud, et see on sinu jaoks parim ja et sellele mehel on kõik olemas, mida sa vajad.

Aga kuidas sa võid uskuda, et sa väärid kannatusi ja pisaraid? Et sa ei ole väärt olema kellegi silmis prioriteet? Miks see sinuga nii peab olema?

Ja ka nüüd pead sa ise mõtlema ja olukorda analüüsima, vajadusel palu nõu mõnelt lähedaselt või spetsialistilt. Sa pead taastama oma armastuse, mis on sinu südames ja nõudma elult rohkem.



Kui kaua oled sa võimeline ootama ja kui palju sa tema nimel oled valmis ohverdama? 


Praegu sa muidugi ootad ja ohverdad omaenda heaolu ja kõik teised suhted, mis sul olla võiksid ja kõike seda ainult selle mehe pärast, kes ei saa sinuga koos olla.

Ma ei ütle, et sa iga hinna eest peaksid selle kõik nüüd sinnapaika jätma, võib muidugi juhtuda, et su elu armastus vajab natuke aega veel selleks, et lahutada või mõista, et ta tahab siiski sinuga koos õnnelikuks saada.

Ent sellegipoolest, kui sa ei taha liiga palju oma aega, energiat ja teisi häid juhuseid kaotada selle valuse ootuse ajal, siis sa võiksid näiteks koostada nimekirja kõigest sellest, mida sa hetkel tema pärast ohverdad ja mida sa ka edaspidi ohverdad, kui ta nii jätkab. See aitab sul piire paika panna ja arvestust teha.

Ja pane paika mingi piir, millest edasi ta kas konkreetselt teeb midagi või sa lähed oma eluga edasi - üksi või koos temaga. Räägi temaga sellest ja ära pane talle ultimaatumi vaid tee selgeks, et see on sinu isiklik piir. Kui ta seda austab, siis on sul õigus oodata. Kui ta seda ei austa, siis vähemalt tead sa, mida oodata.

Kommentaare ei ole