{ads}

HIDE

Viimased

latest

INTP

  INTP isiksusetüüp Iseloom Sind võib võrrelda hajameelse professoriga, kes on väga haritud ja intellektuaalne, kes veedab palju aega ...


 
INTP isiksusetüüp

Iseloom

Sind võib võrrelda hajameelse professoriga, kes on väga haritud ja intellektuaalne, kes veedab palju aega õppides juurde, selgitades teooriaid lahti ja otsides lahendusi. See, mis teda kõige rohkem aga huvitab, ei ole asjade katsetamine vaid läbi kaalumine: niipea, kui probleem on lahendatud, asub ta uue probleemi kallale, soovimata seda praktikasse panna.

Ta on ratsionaalne aga ka loominguline. Ta otsib lahendusi ja selgitusi, kartmata seeläbi lõhkuda kõiki olemasolevaid teooriaid ja väiteid.


Suhted

Ta on niivõrd oma mõtetest ja analüüsidest läbi imbunud, et teda juhivad elus kõigepealt loogika ja faktid. Tal on natuke raske mõista, et kõik inimesed sellest aru ei saa ja ei mõtle nii nagu tema. Ta ei saa aru tihti teiste inimeste reaktsioonidest, mida juhivad emotsioonid. Tema jaoks on see ebaratsionaalne ja arutu. Teised peavad teda natuke jahedaks, ta ei oska vastata teiste inimeste lähedusevajadusele.

Ta ei tea ise ka, kuidas alustada uusi suhteid aga ometi ta hindab kõrgelt teiste inimestega vestlusi ja tahab veeta aega nende inimestega, kes jagavad temaga samu ideid ja mõtteid.



Tegevus

Talle meeldib juurde õppida, ta suudab omandada lühikese ajaga märkimisväärse hulga teadmisi ja luua lõpmatuseni plaane, mille abil lahendada parimal viisil mõnda probleemi. Puutub siis asi torude parandamisse, tehnilisse probleemi või puhkuse ettevalmistamisse - ta on alati valmis probleemi lahendamise kallal veetma tunda ja isegi päevi.

Ta on spetsialist aga mitte juht - teda ei huvita käskude andmine ja teiste juhatamine, ta eelistab juhatada ja käsutada omaenda ideid ja hoida alal oma iseseisvust. Tal on aga olemas kõik uurijale ja teadlasele vajalikud head omadused - paljud kuulsad teadlased on just selle isiksusetüübiga!

Ametid, mis talle sobivad: teadlane, uurija, filosoof, majandusteadlane, ülikooli professor, matemaatik, juriidiline ekspert, rahanduse strateegija ekspert, informaatikasüsteemi spetsialist, neuroloog... 

Tagasi testi juurde

Kommentaare ei ole