{ads}

HIDE

Viimased

latest

Isiksusetest: Kas sina leiad ühe loomakese sellelt pildilt?

  Kas sulle meeldivad isiksusetestid? Selgub, et isiksusetestid võivad rääkida inimese kohta nii mõndagi aga samuti pa...

 

Kas sulle meeldivad isiksusetestid? Selgub, et isiksusetestid võivad rääkida inimese kohta nii mõndagi aga samuti paljastada tema kognitiivse võimekuse kohta üht ja teist. Selles artiklis tutvustame teile ühte natuke teistsugust testi, mis paneb samal ajal tööle nii sinu detailitaju kui tähelepanuvõimet. Oled sa valmis? Vaata pilti ja leia pildil peidus olev loom.

Nuputamismängud aitavad meil leida erinevaid viise selleks, et probleemi lahendada, sest meil tuleb tegemist teha mitmete erinevate vigade ja katsetega. Neid teste tehes õpib inimene teooriate väärtust, kontrollima hüpoteese ja muutma oma perspektiive, kui asi ei toimi nii nagu peab. Kõiki oskusi võib kasutada ametialases elus selleks, et muuta seda innovaatsemaks.

Uuringud on näidanud, et selliste probleemide lahendamine aitab hoida vaimu erksana ja kahandab kahjustatud ajurakkude hulka. Samuti soodustab see uute närvirakkude teket ja tugevdab nendevahelist sidet.






Teine hea asi on see, et nuputusmängude lahendamine tõstab dopamiini tootmist ajus iga kord, kui sa suudad probleemile lahendust leida. Dopamiin on aga neurotransmitter, mis osaleb närviimpulsi mõjul ja reguleerib omakorda tuju, mõjutades samuti mälu, tähelepanuvõimet ja motivatsiooni.

Selle testi pilt kogus hiljuti sotsiaalmeedias suurt populaarsust. Pildi postitaja sõnul suudab seda lahendada ainult 1% inimestest.

Pealtnäha on tegemist vana mehega, kes kannab peas ruudulist mütsi. Tema näojoonte järgi leiavad osad, et ta on kurb ja teised, et ta on rõõmus.
Aga on see kõik? Loomulikult mitte.

Oled sa praegu pettunud? Võta natuke aega, me anname sulle mõned näpunäited:

- Vaata mehe nina. Kellel on selline nina? 

- Vaata tema kõrva. Kõrv on rohkem saba moodi.

- Vaata tema silmi tähelepanelikult. Kas nad tunduvad sulle sümmeetrilised? 

Kui sa ikka ei leia, siis keera ekraan ringi ja vaata nüüd.




Tegemist on kutsikaga, kes närbi konti istudes ruudulisel vaibal.

Kui sa nägid kohe koera, siis tähendab see seda, et

1. Sa oled väga tähelepanelik ja sul on head silmad

2. Laps sinu hinges elab ikka edasi

Tegelikult ongi nii, et lapsed on palju tähelepanelikumad, kui täiskasvanud eriti siis, kui asi puutub detailidesse ja erinevatesse kujunditesse.

Kommentaare ei ole