{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sina teadsid, et kallistamine on tervisele hea?

Kallistamine on kahtlemata üks parimaid - ja mitte ainult, ka ilusamaid - suhtlemisvahendeid, sest kallistamine annab teisele inimesele mõis...


Kallistamine on kahtlemata üks parimaid - ja mitte ainult, ka ilusamaid - suhtlemisvahendeid, sest kallistamine annab teisele inimesele mõista, et sa temast hoolid.

Muuseas on kallistamisel ka teraapiline toime. Sest kallistamine tekitab turvatunde, annab moraalset toetust, aitab ja mõistab. Üks kallistus võib tekitada palju tundeid.

Lisaks sellele...

1. Kallistamine võib parandada enesehinnangut.

Juba lapsest saadik on olemas kontakt perega, mis tekitab inimeses tunnet, et ta on hoitud ja armastatud. Lapsepõlves saadud kallistused muutuvad eriti väärtuslikeks täiskasvanueas.  Sest meie närvisüsteem mäletab kõike, ka aastakümneid hiljem. Ja just sellel põhjusel, kui inimene tunneb end masenduses, on kallistustest suur kasu, sest nad aitavad taastada enesekindlust ja positiivset hoiakut.

2. Kallistused alandavad stressitaset.

Kallistamine aitab alandada stressi ja mitte ainult ajutiselt. Väga sageli alahindame me kallistuse jõudu. Ometi suudab see väike kallistus üksi reguleerida  kortisooli taset organismis. See aga aitab inimesel rahuneda ja mõtelda ilma stressi tundmata.

3. Kallistamine parandab suhet.

Kallistused tõstavad turva- ja heaolu- ja rahulolutunnet. Need on iga normaalse suhte alused. Teadlased on selgeks teinud, et kõige tugevamad suhted on just need, kus emotsioonidel ja kallistustel on suur koht. Energia jagamine on sellistel kordadel investeerimine mõlema kaaslase poolt. See omakorda soodustab empaatiat ja teineteise paremat mõistmist.

4. Parem tuju

Kedagi kallistades tõstad sa oma ajust serotoniini taset. Serotoniin aga on hädavajalik selleks, et inimene oleks positiivne. Ja see tugevdab samuti enesehinnangut. Näiteks depressiooni all kannatavatel inimestel on serotoniini tase väga väike. Kallistamise ajal aga hakkab aju vabastama rohkem serotoniini ja endorfiini.

5. Kallistamine aitab ära hoida mõningaid ohte

Hormoonid, mis vallanduvad kehas peale kallistamist, pole ainult kasulikud hea tuju jaoks. Nad parandavad samuti füüsilist tervist. Kui keegi sind puudutab, siis aktiveerib see tunne su nahal retseptorid, mida kutsutakse Pacini kehakesteks ja mis saadavad signaale omakorda edasi närvisüsteemi regiooni, mis on vastutav vererõhu alandamise eest. Kallistamine alandab ka kortisoolitaset. Ja see aitab parandada vereringlust ja parandada südametööd.

6. Kallistamine on ka täiskasvanutele oluline.

Füüsiline kontakt aitab võidelda üksindustunde vastu, mis aastatega üha rohkem tunda annab. Inimesed, kes kallistavad palju, kannatavad vähem masenduse all, neil on parem keskendumisvõime ja parem uni. 


Kommentaare ei ole