{ads}

HIDE

Viimased

latest

25. nädal

Nädal 25  Lapse käed on täielikult arenenud ning ta veedab suure osa oma ajast pimedas emakas ringi kobades. Laps oskab käsi rusi...

Nädal 25

 Lapse käed on täielikult arenenud ning ta veedab suure osa oma ajast pimedas emakas ringi kobades. Laps oskab käsi rusikasse pigistada.
Beebi ninasõõrmed, mis senini on kinni olnud, avanevad (justkui oleks ta superkoguse Sudafedi võtnud) ning ta harjutab nina kaudu hingamist.
Kapillaarid, kõige pisemad veresooned, on nüüd arenenud ning annavad lapse endiselt läbikumavale nahale roosa kuma. Kopsude vereringe areneb jätkuvalt.
Beebi pea ja keha on nüüd juba üsnagi kenasti proportsioonis.
Loote meeled arenevad. Suu- ja huulepiirkonna närvid muutuvad tundlikumaks ja valmistavad sellega last ette ema rinna leidmiseks. Ka maitsemeel on arenenud ja kindlaks on tehtud, et sel perioodil eelistavad beebid magusat maitset. Laps võib reageerida valjudele helidele ning ta võib isegi kasutada oma käsi varjamaks silmi ereda valguse eest. Beebi häälepaelad hakkavad funktsioneerima ja seda vaatamata sellele, et tal ei õnnestu häält teha kuni sünnijärgse ajani.

Ema: Teie emakas on laias laastus jalgpalli suuruseks kasvanud. Emakapõhi jääb naba ja rinnaku vahele.
Teil võib esineda tavalisest tihemini jalakrampe. Võite tunda ka seljavalusid ning survetunnet vaagnapiirkonnas. See kõik tuleneb sellest, et suurenev emakas surub teie vaagnale ja seljale. Valu puhul võib aidata külma jääkoti hoidmine valulikul piirkonnal ning jalakrampide puhul on abi jalgade sirutamisest-painutamisest. Jalakrampe seostatakse tihti ka teatavate ainete (magneesium, kaltsium) defitsiidiga.

Raseduskalendri esilehele

 
 17.nädal 
 25.nädal 
 31.nädal 
 32.nädal 
 33.nädal 
 34.nädal 
 36.nädal 
 37.nädal 
 38.nädal 

Kommentaare ei ole