{ads}

HIDE

Viimased

latest

Sibul haiguste vastu

Sibul on väga hea looduslik ravim, mida kindlasti tasub proovida. Nohu korral on hea lõigata üks sibul pooleks ja...

Sibul on väga hea looduslik ravim, mida kindlasti tasub proovida.

Nohu korral on hea lõigata üks sibul pooleks ja panna voodikõrvale öökapile magama heites. Sibula eeterlikud õlid aitavad paremini magada ja nohu ravida.

Kui sul on palavik, siis proovi sibulat, mis on väga hea looduslik vahend aitamaks palavikku alandada. Kui lapsel on palavik hakkida 3 - 4 suurt sibulat viiludeks ja teha mähis rätikutega ja kilekottidega jalgade ümber, see alandab palavikku kahe tunni jooksul.

Köha korral hakkida 100 g sibulat peeneks ja keeta 20 cl vees 10 minutit. Nõrutada ja lisada kaks sl mett. Pane segu uuesti tulele ja keeda kuni moodustub paks siirup. Võta 2 - 6 tl päevas.
 
 
 
 


Või siis võid panna kaussi ühe kihi viiludeks lõigatud sibulat, teise kihi pruuni suhkrut, siis taas kiht sibulat ja suhkrut. Lase seista mitu tundi, kuni segu muutub siirupiks. Võtta 3 - 4 sl päevas.

Peavalu või migreeni korral haki sibul viiludeks ja pane laubale.

Gripi puhul kohe, kui tunned esimesi sümptomeid (väsimus, pearinglus, palavik) lõika kaks sibulat tükkideks, võta pool liitrit vett ja pane sibulad vette likku kaheks või kolmeks tunniks (või kogu ööks) ja nõruta. Joo üks klaasitäis peale lõuna- või õhtusööki. Sibul sisaldab tugevat eeterlikku õli, millel on antiviraalne ja antiseptiline toime.

Kõrvavalu ja - põletiku korral valmista toorest sibulast püree, pane segu marli sisse ja kinnita plaastriga kõrvale või kõrva taha. Vaheta iga kolme tunni tagant.

Kommentaare ei ole