{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas ja miks puhastada jämesoolt?

J ämesoolt oleks hea puhastada regulaarselt selleks, et eemaldada kuhjunud mürkained ja toksiinid. Jämesool on seedekanali lõpposa. Jämesool...

Jämesoolt oleks hea puhastada regulaarselt selleks, et eemaldada kuhjunud mürkained ja toksiinid.

Jämesool on seedekanali lõpposa. Jämesooles jõuavad lõpule seedeprotsessid ja imenduvad vesi ja mineraalsoolad. Jämesool kergendab organismile vajalike toitainete imendumist ja võimaldab väljutada heades tingimustes mürkaineid.

Jämesoolel on mitu osa:

- umbsool, mis asub paremal alakõhus

- käärsool

- pärasool, mis on jämesoole viimane osa

Jämesoole puhastus on oluline, sest pikaajaliselt kokku kuhjunud toksiinid ja bakterid võivad puudutada häid baktereid ja takistada vajalike toitainete imendumist. Organismis olevad jääkained toovad enesega kaasa energia languse, aeglustavad kaalu langemist ja võivad põhjustada haigusi ning häirida seedesüsteemi normaalset funktsioneerimist.

Et kergendada ja kiirendada seda protsessi on võimalik puhastada jämesoolt kahe loodusliku aine abil.

Vaja läheb:

- 2 sl õunaäädikat

- 2 sl mett

- suur klaasitäis leiget vett

Sega mesi ja äädikas veega ja joo iga päev üks klaas.


Õunaäädikas on bioaktiivsete ühenditega, sisaldades aeroobseid baktereid 'acetobacter', mis soodustab soolestiku seinale jäänud toitainete lagundamist. Õunaäädikas alandab suhkrutaset veres peale söömist, alandab vererõhku ja reguleerib soolestiku aktiivsust.
Lisaks sellele õunaäädika leeliseline toime aitab kaasa seedesüsteemi heale funktsioneerimisele.

Mesi on tuntud aegade algustest, kui suurepärane imerohi, ta aitab kaasa kõhukinnisuse korral ja reguleerib seedetransiiti ja soolestiku funktsioneerimist tänu oma suurele fruktoosi sisaldusele. Fruktoos liigub kuni jämesooleni ilma seedimata seega, kui soolestiku bakterid alustavad fermentatsiooni, võimaldab mesi tõmmata ligi suure koguse vedelikku soolestikus ja tagada lahtistava toime.

Mesi on väga hea abivahend, mis võimaldab leevendada loomulikul moel seedeprobleeme.

Nii mesi, kui õunaäädikas aitavad kaasa ennetamaks jämesoolevähki ja aeglustamaks organite vananemist. Lisaks sellele aitavad nad puhastada looduslikul moel jämesoolt ja omavad antibiootilist toimet.

Lisaks sellele aitavad nad alandada halva kolesterooli taset veres.






Kommentaare ei ole