{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas luua oma kodus head energiat?

K odu energiat tuleb puhastada selleks, et ruumi teha heale ja positiivsele energiale ning selleks, et puhastada kodu halvast ene...

Kodu energiat tuleb puhastada selleks, et ruumi teha heale ja positiivsele energiale ning selleks, et puhastada kodu halvast energiast. Nii tagad sa hea ja tugeva energia oma kodus, mis aitab sul ligi tõmmata sellist elu, millest sa unistad ja toob su koju rahu ning õnne.


Foto : unsplash



Kodus, kus on positiivne energia, on kõik hästi: omavaheline suhtlemine , mõtlemine, söögi tegemine, töötamine, loomingulisus jne. Sellises kodus on vähem tülisid, arusaamatusi ja kurbust. Sinu kodu, kus sa veedad enamiku oma ajast, peab olema koht, kus sa tahad olla ja teha ilusaid asju.



Tunneta oma kodu energiat ja armastust


1. Tee oma kodu korda ja anna ära asjad, mida sa enam ei vaja

Et muuta oma kodus valitsevat energiat, alusta sellest, et tee suurpuhastus ja sorteeri oma asjad ära. Võttes kätte mõne eseme, annad sa sellele asjale energiat. Sellepärast on oluline, et sa oleksid positiivses meeleolus koristamise ajal, nii täitub su kodu rõõmu ja headusega.

Korista ära ka kohad, kuhu su kodus on kuhjunud negatiivne energia, nagu näiteks siis, kui sa olid haige ja pikutasid diivanil enamiku ajast või kui sa palju nutsid diivani peal. Võta diivanipadjad ja klopi neid korralikult akna peal. Mõned inimesed kasutavad ka soola, millel on võime imada endasse kogu halb energia. Selle jaoks raputa jämedat soola vaibale ja diivanile ning jäta kogu ööks, hommikul tõmba tolmuimejaga vaibad puhtaks.


Vaata samuti sellise pilguga, et näha mida sul tegelikult veel vaja läheb ja mida ei lähe. Meil on kalduvus hoida alles liiga palju asju, mida me tegelikult enam ei vaja. Need asjad koormavad meid ja võtavad ruumi, samuti hoiavad nad endas alles vanu energiaid, mida keegi enam ei vaja ja mis ei sobi enam sinuga kokku. Kui sa nad ära annad, siis teed sa enda elamises ruumi. Sest nendega koos oled sa ära andnud mineviku energia, selle vaevad ja mured. Ära karda, et ühel heal päeval läheb sul neid asju veel vaja. Ja kui sa tõesti ei suuda oma asju ära anda, siis siin on üks harjutus, mis võib sind aidata.

 

 




Sorteeri kõik oma asjad kolme gruppi:

 

1. Asjad, mida sa tahad alles hoida

2. Asjad, mida sa ei tahaks ära anda

3. Asjad, mida sa oled valmis ära andma

 

Seejärel anna ära kõik asjad, mis sa panid kolmandasse gruppi.

 

Foto : unsplash



2. Mesilasvahast küünlad

See on teine hea viis, kuidas kodu negatiivsest energiast vabastada. Põleta mesilasvahast küünlaid. Mesilasvahast küünlad annavad ilusa kollase valguse, mis rahustab ja leevendab stressi. Samal ajal puhastavad küünlad õhku allergeenidest.

Lisaks sellele on mesilasvahast küünaldel hea lõhn, mis rahustab hinge.



3. Tõsta mööblit ümber

Tõsta aeg-ajalt mööblit ümber ja seda selleks, et energia saaks ringi liikuda. See võib endaga kaasa tuua täiesti uue atmosfääri sinu kodus ja seega tõmmata ligi häid sündmusi.


Mööbli ümber tõstmiseks võid sa proovida erinevaid võimalusi, tähtis on, et sa tulemusega ise ka rahule jääd ja et see paneb sind end hästi tundma. Kui uus paigutus sulle aga ei sobi ja sulle mõjub, tõsta uuesti ümber.

 

 



4. Ava uksed ja aknad, et värsket õhku sisse lasta

Tuuluta iga päev oma elamist vähemalt kümme minutit. Lase värskel õhul välja ajada kopitanud ja seisnud õhk. Ära unusta seda teha isegi talvisel perioodil.

Eriti hea on see siis, kui väljas on vihma sadanud. Ja väga oluline on seda teha kindlasti siis, kui keegi on olnud haige viimasel ajal.



5. Põleta viirukit

Viiruk tagab su koju hea lõhna ja aitab lõdvestuda ning samuti tõstab positiivset energiat. Juba iidsest Egiptusest saadik on viirukil tähtis roll erinevate kultuuride spirituaalsete toimingute juures.

Kui võimalik, siis vali looduslik viiruk, see tõstab maksimaalselt positiivset energiat sinu kodus. Sa võid valmistada viiruki isegi ise.



6. Põleta salveid

Indiaanlased on põletanud juba sadu aastaid salveid, eriti just valget salveid energia puhastamise eesmärgil. Salvei aitab samuti peale tülitsemist või lahkhelisid ruumis valitsevat energiat puhastada ja positiivsel energial asemele tulla.

Selleks osta kimp salveid, millega käid toast tuppa ja lased salvei suitsu igale poole natuke, et see su kodu negatiivsest energiast puhastaks.



7. Kaunista oma kodu

Tee oma kodust koht, kus sa saad end väljendada näidates seda, mida sa armastad. Mis sind köidab? Mis sulle meeldib? On sul mingeid erilisi esemeid, mis on sulle tähendusrikkad ja olulised?

Ära unusta värve. Sest värvidel on oma vibratsioon, inimese silm näeb valguskiiri, mille pikkus varieerub 400 - 700 meetrini ja muutub selleks, mida meie kutsume värviks. Meie keha ei reageeri ühtemoodi erinevatele värvidele, sellepärast on värvidel mõju inimese tunnetele ja emotsioonidele. Mõned värvid soodustavad lõdvestumist (nagu sinine ja roheline) ja teised annavad jälle energiat (nagu oranž ja  kollane). Värvi seinad ja kaunista oma tube nende värvidega, mis sind inspireerivad ja mis panevad sind ennast hästi tundma.

 

 

 



8. Mediteeri

Puhas energia kodus aitab paremini mediteerida. Mediteerimine jälle parandab kodu energiat. Seega võidavad kõik sellest.

Regulaarne mediteerimine soodustab vasaku eespoolse aju aktiveerimist, mis on tihedalt seotud positiivsete emotsioonidega ja millel on positiivne mõju immuunsüsteemile. Mediteerimine aitab stressi maandada, vähendab ärevushäireid ja kroonilisi valusid. Mediteerimine mõjutab ka selle paiga energiat, kus sa mediteerid, sest selle ruumi energia vibratsioon kooskõlastub sinu vibratsiooniga.

 

Foto: unpslash



9. Kasuta eeterlikku õli

Eeterlikud õlid on väga võimsa toimega, sest nad kõik sisaldavad mõne taime, puu, vilja või koore ekstrakti. Aroomiteraapia järgi on eeterlikel õlidel terapeudiline toime.

Mõningaid eeterlikke õlisid võib kasutada läbi spetsiaalse difuuseri läbi pihusti ning selle kasulikku mõju saavad tunda kõik maja elanikud.

Sa võid kasutada selleks lavendli, apelsini, mandariini ja majoraani eeterlikke õlisid, mis on rahustavad toimega. Energiat annavad kuuse, musta kuuse (väsimuse vastane), sidruni ja rosmariini eeterlikud õlid.

Ära unusta kasutada ainult bioloogilisi eeterlikke õlisid, osadel õlidel võib olla negatiivne ja isegi mürgine toime, kui neid halvasti kasutada. Samuti peab õli olema tumedas pudelis, sest valgus ja soojus võivad muuta tema toimevõimet. Hoia õli kuivas ja pimedas kohas.



10. Kasvata taimi

Lisaks sellele, et taimed puhastavad õhku ja muudavad ruumi hubasemaks, puhastavad nad ka kodu energiast. Ära unusta valida ilusat lillepotti, mille värv sulle meeldib. Elusatel taimedel on positiivne mõju sinu energiatasemele.

 

Foto: unsplash

 



11. Kuula muusikat ja tantsi

Tantsimine muusika saatel aitab ravida hinge ja vaimu. Laula südamest, kui keegi sind ei kuule. Laula ja tantsi, lastes kogu ruumil täituda oma positiivse energiaga.

Muusikal pole mitte ainult sinule positiivne mõju, vaid ka selle ruumi vibratsioonile, kus sa viibid. Muusika aitab luua rahustava õhkkonna või siis annab energiat.



12. Loo endale hubane õhkkond

Kodu peaks olema koht, kus sulle meeldib oma lähedasi vastu võtta ja veeta nende seltsis häid hetki.

 

Foto: unsplash

 



13. Lase päikest tuppa

Lükka kardinad eest isegi siis, kui sa hommikul kodust ära lähed, nii täidad sa oma kodu positiivse energiaga. Sa võid samuti riputada lihvitud mäekristalli oma akna ette, kui päikesekiired sellest läbi tungivad, moodustavad nad ilusa väikese vikerkaare, millel on energiat tõstev toime.

Päiksevalgusel on tähtis roll energiataseme, hea tuju ja une juures. Kui sul on kalduvus depressioonile, eriti talvisel ajal, siis võid sa proovida valguseteraapiat. Uuringud on näidanud, et valguseteraapial on hea mõju depressioonile ja uneprobleemidele. Võimalik on osta valgusteraapia lampe, mis on spetsiaalselt loodud, et imiteerida päikesevalgust. Soovitatav on ainult mitte seda liigselt kasutada.



14. Osta oma koju väike akvaarium või purskkaev

Elus vesi paneb energia ringlema ja tõstab ruumi vibratsiooni. Lisaks sellele vee vulinal on rahustav mõju inimesele.



15. Kasuta kristalle

Kristalle kasutatakse palju selleks, et parandada elukoha energiataset. Enne, kui sa kristalli kasutama hakkad, pead sa ta puhastama kõigest halvast energiast pannes ta jämeda soolaga segatud vette terveks ööks, seejärel loputades korralikult puhta veega või hoides seda mitu tundi päikesevalguse käes.

Näited mõnedest kristallidest:

Kvartskristall: aitab anda energiat. Pane ta näiteks esikusse või ruumi, kus sa töötad.

Ametüst: rahustava toimega, sobib väga hästi magamistuppa.



16. Värsked lilled

Too tuppa värskeid lilli. Nad annavad ilusa värvi ja hea lõhna tuppa, mida sa kogu päeva jooksul tunda võid.








Kommentaare ei ole