{ads}

HIDE

Viimased

latest

10 Feng Shui alusreeglit

F eng Shui on ruumi organiseerimise kunst ja teadus, et tõsta positiivse energia ehk chi toimet. Feng Shui on alguse saanud vanas Hiinas ja ...

Feng Shui on ruumi organiseerimise kunst ja teadus, et tõsta positiivse energia ehk chi toimet. Feng Shui on alguse saanud vanas Hiinas ja muutunud väga populaarseks terves maailmas. Tegelikult on Feng Shui praktikasse panemine palju raskem, kui selle artikli puhul näida võib.


1. Pööra tähelepanu fassaadile.

Sest positiivne energia tuleb koju just välisuksest. Maja fassaad peab olema puhas ja korras, ilma liigse koli ja takistusteta. Mitte midagi ei tohi vedeleda, surnud taimed tuleb ära lõigata.

2. Korista toad ära.

See on absoluutselt hädavajalik, et saada harmoonilist õhkkonda. Sest kodus valitsev segadus vähendab positiivse energia ringlust ja võib endaga kaasa tuua segadust mõtetes. Korras ja hästi organiseeritud kodu aga tagab meelerahu südames ja hinges. Vabaneda tuleb kõigest, mis on katki, kasutu ja mis toob meelde halbu mälestusi.

3. Mööblite asetsus.

Mööblit peab paigutama nii, et nad ei takistaks ruumis liikumist, sest see peegeldab energiaringlust. Inimestel peab olema võimalus istuda seljaga seina poole niipea, kui vaja.

4. Hoia töö- ja puhkealad eraldi.

Kodused tööruumid peavad olema selgelt eraldatud. Kui puhke- ja tööruumid asetsevad koos, ei ole võimalik sellistes ruumides korralikult puhata ega magada.

5. Paranda katkised asjad ruttu ära.

Kõik, mis on katki, takistab positiivsel energial ringelda. Sellepärast paranda niipea, kui võimalik ära katkised aknad, uksed, trepid.

6. Ära unusta peegleid.

Peeglid peavad peegeldama positiivset energiat, seega kahekordistama selle võimu. Peeglid takistavad ka negatiivse energia ringlust kodus. Ära ainult paiguta peeglit välisukse vastu, sest sellisel puhul ajab peegel positiivse energia välja.

7. Kaunista kodu taimede, lillede ja puuviljadega.

Positiivse energia ringlemist kergendavad toataimed ja värsked lilled, ainult kaktusi tuleks vältida. Magamistuppa pane aga puuviljavaagen lillede asemel, see soodustab seksuaalset tervist. Apelsinide ja sidrunite paigutamine kõikidesse ruumidesse toob aga õnne.

8. Purskkaev.

Kui võimalik, siis osta endale koju väike purskkaev, mis on väga oluline Feng Shui kunstis. Vee olemasolu soodustab harmooniat.

9. Vali sobivad värvid oma koju.

Värvidel on väga oluline tähendus Feng Shui järgi. Erinevatel värvidel on erinev tähendus. Näiteks roheline sümboliseerib loodust ja esindab seega elu ja lootust. Kollane sümboliseerib võimu, punane ja lilla toovad aga õnne.

10. Väldi sirgeid jooni ja nurki.

Feng Shui eelistab kaari ja ümmargusi nurki, sest teravad nurgad tekitavad negatiivset energiat. Vaata, et ükski nurk ei sihiks voodit või toole.

Kommentaare ei ole