{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kurkum, võimas looduslik tervendaja.

Kurkum on tugevate raviomadustega taim, mida kasutati kui vürtsi ja looduslikku ravimit terviseprobleemide vastu juba antiikajal. Ku...





Kurkum on tugevate raviomadustega taim, mida kasutati kui vürtsi ja looduslikku ravimit terviseprobleemide vastu juba antiikajal. Kurkumi peamine ja kõige tähtsam toimeaine on kurkumiin. On tõestatud, et kurkumiin võib olla tõhusaks abiks  krooniliste, neuroloogiliste, auto-immuunusete, südame-veresoonkonna ja vähi all kannatavate inimeste ravi juures.
Ainus probleem on nõrk kurkumiini biosaadavus kurkumist, uurijad on täheldanud, et kurkumiin imendub halvasti organismis ja et ta on aeglase metabolismiga. Et seda probleemi lahendada, on välja töödeldud kurkumiini ekstraktid, mida on saadaval apteekides ja tervisepoodides, toidulisanditena.

Kurkumiini imendumist aitab parandada ka must pipar. Samuti võite te segada kurkumi erinevate õlidega. Mõningad värvilised puu- ja juurviljad, nagu punased viinamarjad, marjad, sidrunid ja sibulad sisaldavad pigmenti, mida kutsutakse kvertsetiiniks ja mis soodustavad kurkumiini paremat imendumist. Kurkumit sisaldavad retseptid peaksid koosnema vähemalt osasid neist toiduainetest, et parandada kurkumiini biosaadavust.




Retseptinäidis: 

Pange kurkum tassi, millesse te olete eelnevalt pannud sooja vett ja lisage natuke sidrunimahla ja mett. Segage ja jook on valmis!

Kurkumismuuti:

1 klaas kanepi- või kookosepiima
1/2 klaasi ananassi zeleed või mangotükke.
1 värske banaan
1/2 sl kurkumi
1/2 sl kaneeli
1/2 sl ingveri
1 sl  õlisalvei seemneid




Kommentaare ei ole