{ads}

HIDE

Viimased

latest

Mida teie arvate? Ema imestab, et tema laps sai kutse sünnipäevapeole, mis toimub teemapargis. Külalistelt palutakse aga väikest osalustasu

 Ühes foorumis selgitas üks pereema, et tema poeg sai kutse sünnipäevale, kus kõikidelt külalistelt paluti rahalist toetust peo ...

 Ühes foorumis selgitas üks pereema, et tema poeg sai kutse sünnipäevale, kus kõikidelt külalistelt paluti rahalist toetust peo organiseerimiseks. 


 



Paljud vanemad tahaksid organiseerida oma lastele ilusat ja meeldejäävat sünnipäevapidu. Reserveerida selleks mõni peokoht, panna lauale uhkeid suupisteid, tellida kohale mängujuht... Ainult, et ilma rahata ei saa midagi ja kõigel on hind. Ühel emal tekkis aga mõte organiseerida oma lapsele unistuste sünnipäevapidu ja paluda külalistel osaleda selle finantseerimisel. Ent kõik vanemad ei jaganud tema vaatenurka.

Briti foorumis Mumsnet küsis üks ema teiste arvamust. Ta selgitas, et kutset üle andes selgitas sünnipäevalapse ema, et tal on plaanis organiseerida oma lapse sünnipäev ühes teemapargis, kus on pallidega lastebasseinid ja liumäed, aga kuna tal ei ole võimalik kõikidele lastele sissepääse osta, palub ta külalistelt osavõtutasu. Ehkki see tasu ei olnud väga suur, leiab kutse saanud lapse ema ikkagi, et see on kohatu. 

 

 

"Ma tean, et sellel emal ei ole hetkel palju raha ja neil ei ole suuri võimalusi, aga meil ju ka ei ole! Mina ei saa oma lapsele suurt sünnipäevapidu organiseerida, seega valmistan ma ise tordi ja organiseerin kodus lastele mängud, et neil oleks tore olla. Ma leian, et see ema oleks ka pidanud nii tegema, selle asemel, et oodata, et teised maksavad. Ma leian, et see on väga kohatu niimoodi küsida teistel raha. ", väljendab ema oma nördimust.


Kommenteerijad jagavad tema arvamust

Kommenteerijate seas on enamik samal arvamusel, leides, et kui ikka võimalusi ei ole, siis ei hakata sellist suurt pidu organiseerima. Või siis tuleb valmis olla ka selleks, et kõik lapsed ei saa tulla rahalistel põhjustel ja pärast ei maksa olla solvunud.

 

 

"Mina ütleksin viisakalt ära. Ma leian, et see on ikka väga jultunud. "

Teine lisab : " Kui sul ei ole võimalust seda osavõtutasu maksta, siis ütle lihtsalt, et su laps ei tule. Ma olen kindel, et kuna tal endal on ka raskusi hetkel, siis ta saab aru. Kui sul aga raha nii palju on, et see raha maksta ja kui sa arvad, et su lapsel on seal tore, siis las ta läheb. Kinkida võib aga lihtsalt ühe kaardi või teha mõne väikese kingituse. "

"See ema ei peaks organiseerima nii suurejoonelist sünnipäevapidu teades, et paljud lapsed ei saa tulla. Ja kui see nii on, siis peaks ta sellest aru saama. Eriti, kui võtta arvesse, et toreda ja meeldejääva sünnipäevapeo jaoks ei pea nii palju kulutama. "



Kommentaare ei ole