{ads}

HIDE

Viimased

latest

4 toitu, mis sisaldavad kõige rohkem magneesiumit

      Foto : unsplash / Alla Hetman      Magneesium on orga...

 

 

 

Foto : unsplash / Alla Hetman

 

 

 Magneesium on organismi jaoks väga vajalik mineraalaine. Magneesium osaleb lihaste ja närvide töös, hoiab luud tugevad, kaitseb südant ning reguleerib veresuhkru taset. Lisaks sellele annab magneesium sulle ka energiat. Samuti tegeleb magneesium hormoonide tootmisega, hoolitseb ainevahetuse eest ning on vajalik normaalseks närvitalitluseks. Magneesium on ka looduslik stressivastane vahend. Magneesiumivaegus annab endast tunda läbi ärevushäirete, masenduse, uneprobleemide ja kroonilise väsimuse. 

 

 

 

 


Millised toidud sisaldavad kõige rohkem magneesiumit? 


Sardiinid õlis

Sardiinid on väga tervislikud. Õlis konserveeritud sardiinid sisaldavad palju magneesiumi : 100 g kalakonservi sisaldab 330 mikrogrammi magneesiumit.


Koriandriseemned

Ka koriandriseemned sisaldavad rohkesti magneesiumit : 330 mikrogrammi 100 grammi kohta. 

 

Mandlid

Toitumisspetsialistid soovitavad süüa 30 grammi pähkleid päevas. Pähklid sisaldavad palju kiudaineid ja parandavad seedimist. Samuti aitavad pähklid võidelda südameveresoonkonna haiguste vastu. Lisaks kõigele sisaldavad mandlid rohkesti magneesiumit.

 

Must šokolaad 

Šokolaad on ilmselt kõige tuntum magneesiumiallikas. Vali kindlasti tume ehk suure kakaosisaldusega šokolaad (70%). Mida mõrum šokolaad,  seda rohkem magneesiumi ta sisaldab. 



 

 

 


Kommentaare ei ole