{ads}

HIDE

Viimased

latest

Üks ema otsustas mänguväljakul hakata lapsi korrale kutsuma. Teised lapsevanemad aga tõstsid selle peale protesti, soovitades tal tegeleda oma asjadega

foto : unsplash / Oakville News      TikTokis levib video ü...

foto : unsplash / Oakville News

 

 

 TikTokis levib video ühest emast, kes on otsustanud lüüa mänguväljakul kord majja. Ta ei kõhkle võõrastele lastele selgeks teha, kuidas tuleb käituda, kui ta näeb, et vanemad ei sekku. Lastevanemad aga sellise käitumisega nõus ei ole. 

Paljud lapsevanemad on seisnud silmitsi olukorraga, kui mõned mänguväljakul olevad lapsed lihtsalt teevad, mida tahavad : võtavad teistel lastelt mänguasjad ära, loobivad liiva, kasutavad sõnu, mida ei tohiks jne. Ent on üks ema, kes ütleb, et tema võib vajaduse korral ka võõraid lapsi korrale kutsuda. Ta räägib ühest juhusest, kus ta sekkus, kuna laps röökis nagu segane. Ta läks selle lapse juurde ja küsis temalt lihtsalt : "Kas sul on mingi suur mure? Inimesed ei karju nii, kui neil ei ole mingit suurt probleemi, sest teised vanemad hakkavad muretsema, kas sinuga midagi lahti ei ole." 

 

 

Või siis teine näide. Ta ütles, et tema tütar oli keerukarusselli peal, kui üks teine lapse hakkas teda liivaga loopima. Selle peale ta ütles sellele lapsele, et ei tohi visata teisi lapsi liivaga. Nii ei käituta. Ta leiab, et tal on õigus kutsuda teisi lapsi korrale.  

 

@julieyourmomcoach Are you a playground meddler or do you shy away fron conflict? #motherhood #parenting #playgroundrules ♬ original sound - Julie Your Mom Coach

 

"Ma ei tea, kas see häirib teisi lapsevanemaid, aga kui kellegi laps tuleb minu lapsele haiget tegema, siis ma sekkun. "

Ainuke probleem seisneb selles, et teised lapsevanemad ei ole temaga ühel nõul ega jaga seda arvamust.  

 

 

Üks ema ütles kohe, et teda ei huvita see, mida teised lapsed teevad, tema tegeleb üksnes oma lastega. Ja talle sugugi ei meeldiks, kui mõni kõrvaline isik tuleks tema lapsi korrale kutsuma. 

Üks teine lapsevanem ütleb, et teda on õpetatud pistma oma nina ainult oma asjadesse ja mitte sekkuma asjadesse, mis temasse ei puutu. 

Üks isa aga kinnitas, et selline käitumine ühe lapsevanema poolt ei meeldi talle sugugi, sest mänguväljak peaks olema koht, kus lapsed võivad teha rohkem lärmi, kui mujal. Laske neil mängida rahus!

Kommentaare ei ole