{ads}

HIDE

Viimased

latest

Soovitused, kuidas muuta oma suhet paremaks ja lähedasemaks (ja kuidas taastada kirge)

  foto : unsplash / Jonathan Borba    Kuidas siis muuta oma...

 

foto : unsplash / Jonathan Borba

 

 Kuidas siis muuta oma suhet paremaks ja lähedasemaks ning taastada kirge, mis aastate möödudes on vaibunud? Suhteeksperdid avaldavad saladuse. Kliinilised psühholoogid ja suhteeksperdid John ja Julie Gottman on kirjutanud raamatu The Seven-Day Love Prescription ehk siis piibel armunutele, kelle suhtest on esimene kirg kadunud. Oma teoses toovad eksperdid välja tähtsamad etapid, kuidas jõuda soovitud tulemuseni ehk siis suhteni, mis tooks tagasi liblikad kõhus. 

Samuti ei maksa ära unustada kõike seda, mis võib mõjuda suhtele hävitavalt ja mille kasutamine tuleb kohe lõpetada : 

  • Terav kriitika
  • Alavääristamine ja põlgus
  • Pidev kaitsepositsioonil olemine ja oma kangekaelsuse väljanäitamine
  • Jonnakas vaikimine, mis ei lase suhelda

 

Sellised käitumisharjumused viitavad austuse- ja armastuse puudumisele. Et olukord hullemaks ei läheks, tuleb ruttu tegutseda.  

 

 


Esimene samm

Armastuse kaardi koostamine

Tegemist on protsessiga, mille jooksul selgitatakse välja, kuidas ja mismoodi mõlemad partnerid on muutunud suhte jooksul. Esitage teineteisele küsimusi, et leida oma kaaslasega kontakti ja mõista paremini, kuidas ta on muutunud. 


Teine samm

Imetlege ja austage teineteist

Siia alla käivad kõik õrnad žestid ja hellad sõnad, igapäevased tähelepanuavaldused, mis aitavad taastada kirge ja muuta suhet lähedasemaks. Mitte keegi ei väsi sellest, kui talle iga päev meelde tuletatakse, kui tore ja armas ta on."Kas sa tead, et sa meeldid mulle? "


Kolmas samm

Rääkige

Ole kaastundlikum ja vastuvõtlikum teiste soovide ja vajaduste suhtes. Nii muutub teie omavaheline suhe paremaks. Ning intiimsemaks.


Neljas samm

Positiivne või negatiivne

Siin tuleb sul järele mõtelda, milline on sinu arvamus ja nägemus oma kaaslasest. Vasta ausalt : kas sa mõtled oma kaaslasest pigem head või halba? Kas sa mõtled temast enamiku aja positiivselt või vastupidi, on enamik su mõtteid pigem negatiivset laadi? Kas sa usud seda, mida ta sulle ütleb, kui te olete omavahel tülli läinud või hakkad sa teda kohe süüdistama? 

 

 


Viies samm

Konfliktide lahendamine

Mis aitab ära hoida nende käitumishoiakute kasutamist, millest artikli alguses juttu oli. See tähendab ka empaatiat ja paremat suhtlemist, mis aitaks teisel inimesel mõista, et ta ei ole oma murega üksi vaid et sa saad aru temast ja mõistad teda.


Kuues samm

Tunne huvi oma kaaslase unistuste vastu

Õpi teda uulama ära. Ole vastuvõtlikum ja aita oma kaaslasel viia oma unistusi ning ambitsioone ellu. 


Seitsmes samm

Ühine soov

Räägi avameelselt oma partnerile, milles seisneb sinu elu mõte ja eesmärk ning kuula ära, milline on tema oma. Teil ei pea olema ühised eesmärgid ja samad soovid, tähtis on arvestada teise inimese soovidega ja võtta need omaks. 


Seega on täiesti võimalik taastada nädala ajaga kirge. Rakendades neid punkte ellu, võib su suhe muutuda palju paremaks ning lähedasemaks.


Kommentaare ei ole