{ads}

HIDE

Viimased

latest

Paarisuhte 4 aastaaega

    foto : unsplash / Roman Kraft    Elu ei ole rahulikult ...

 

 

foto : unsplash / Roman Kraft

 

 Elu ei ole rahulikult voolav jõgi. Elus tuleb ette nii häid, kui halbu aegu. Halvad mõjutavad meid kõige rohkem, selleks tulebki meeles pidada, et ühele aastaajale järgneb alati teine. 

2005. aastal kirjutas suhteekspert Gary Chapman raamatu "Armastuse aastaajad". Suvi, sügis, talv ja kevad on perioodid, mida kõik paarid peavad üle elama. Suhte erinevad etapid võivad kesta sõltuvalt partneritest kas siis nädala või lausa terve aasta. Mõned paaride ellu jõuab suur suvi peale 30. aastast kooselu, teistel algab sügis juba peale paarinädalast suhtlemist. Gary Chapman' sõnul on kõige huvitavam see, et aastaajad võivad ka korduda mitu korda samas paarisuhtes. 

 

 

 

Suhte baromeeter

Selle järgi on mõned aastaajad palju meeldivamad, kui teised. Kevad sümboliseerib suhte algust, kui tunded on õige puhkemas. Suvel on kõik hästi : koos on hea olla, paar on õnnelik ega tunne millestki puudust. Sügisel on värvid veel ilusad aga kõik ei toimi enam nii hästi nagu peaks. Talvel tikuvad ligi masendus ja kurbus, mõnikord ka meeleheide, mille pärast tekivad vaidlused. Tekib tunne nagu miski ei toimiks enam ja et sul pole enam oma kaaslasega mitte midagi ühist. 

Igal aastaajal on oma väärtus, kaasa arvatud sügisel ja talvel, mis on väga viljakad aastaajad. Sügis saadab hoiatussignaali. Talv aga aitab järele mõtelda ning leida võimalusi, kuidas oma suhet paremaks muuta. Ent talv ei tohi kauaks kestma jääda, sest kevad peab tulema ja tooma tagasi valguse. Ning loomulikult suvi, mis aitaks nautida oma õnne. Kõik võib aga väga ruttu muutuda, sellepärast ei tohi jääda oma unistustesse elama vaid tuleb leppida sellega, et asjad muutuvadki elus kogu aeg ja elu käib perioodide kaupa. Iga aastaaaeg aitab aga muuta paarisuhet tugevamaks. 

 

 


Raskusi ei maksa karta

Selle jaoks, et teada saada, millises aastaajas sina oled hetkel oma kaaslasega, tuleb vaadata suhte baromeetrit ning mõtelda selle peale, kuidas sina hetkel ennast tunned. Sina ise saad kõige paremini öelda, millises aastaajad sa praegusel hetkel oled juba tänu sellele, kui kergesti sa suudad praegu oma kaaslasega rääkida. Tõenäoliselt tunneb ka su kaaslane sama ja see ongi üsna huvitav, kui te olete mõlemad samal lainel ja tunnete, et teie suhtes on hetkel sügis. See aitab teil leida mõlemal võimalusi, kuidas oma suhet parandada. Mõnikord juhtub ka, et üks kaaslastest tunneb, et ta elus on suvi, teisel jälle on käes sügis. See viitab sellele, et üks kaaslastest tunneb oma südames pettumust, tema soovide ja vajadustega ei ole arvestatud või ei ole ta ise osanud rääkida sellest, mis teda rahutuks teeb. Raskusi ei maksa aga karta, rasked ajad ei tohi ainult kestma jääda, neist tuleb üle saada, leides võimalusi, mis aitaksid kevade tagasi tuua. 



Kommentaare ei ole