{ads}

HIDE

Viimased

latest

Keerulise iseloomuga inimestel on sageli 9 ühist joont

  foto : pexels / Ketut Subyanto     Sageli on osadel keeru...

 

foto : pexels / Ketut Subyanto

 

 

Sageli on osadel keerulise iseloomuga inimestel, kellega ei ole kõige lihtsam suhelda, sarnased jooned. 

Kas sinul on ka olnud kokkupuudet mõne sellise inimesega, kes on suutnud kogu su päeva lühikese ajaga ära rikkuda? Selline inimene võib olla lihtsalt ebameeldiv ja mõjuda ärritavalt, ainuüksi tema kohalolek võib rikkuda ära terve koosoleku, õhtupooliku, kohtumise, jutuajamise või mõne teise hetke sinu elus. Selliste inimeste kohta öeldakse, et nad on keerulise iseloomuga. Tavaliselt on neil 9 ühist omadust. 


1. Nad on jäigad ja kangekaelsed

Nad ei saa aru keeldumisest ega ole võimelised kohanema muutustega, samuti ei nad leppida teiste vaatenurkade ja lähenemisvõimalustega. Nad hoiavad kinni oma harjumustest, uskumustest ja mõtlemisviisist, iga katsegi panna neid oma arvamust muutma on ette läbikukkumisele määratu. Selline temapoolne hoiak muudab suhtlemise ja koostöö tegemise sellise inimesega väga raskeks, sest ta lämmatab kõikide teiste mõtted ja ideed juba eos ära. 

 

 


2. Nad on liiga kriitilised

Keerulise iseloomuga inimesed näevad kilomeetri kauguselt teiste juures vigu. Ükskõik, mis kontekstiga või olukorraga ka tegu ei ole  - neil on erakordne oskus keskenduda üksnes sellele, mis on halvasti ja leida alati midagi, mida kritiseerida. Ent sellise inimese pidevad märkused kurnavad teised inimesed ära. Selline hoiak loob negatiivse õhkkonna, mis hakkab mõjutama selle inimese kõiki suhteid ilma, et inimene ise endale aru annaks oma sõnade mõjust. 


3. Neile meeldib kannatajat mängida

Keerulise iseloomuga inimestel on kalduvus näidata ennast kui kannatajat ja kokkusattumust ohvrit ning seda olenemata situatsioonist. Nad usuvad tihti, et teised soovivadki neile halba või on nende elu halvem, kui teistel ühel või teisel moel, isegi, kui tegelikkus näitab midagi muud. Nad ise ei ole kunagi midagi teinud ega mitte milleski süüdi. Nad süüdistavad teisi enda probleemides ega vastuta oma tegude eest. Nad elavad teadmisega, et neile on liiga tehtud ja selle tõttu on nendega väga raske suhelda, eriti kehtib see lähedaste kohta, sest sellised inimesed pööravad liiga palju tähelepanu oma raskustele, selle asemel, et otsida lahendusi või näha seda, mis on hästi. 

 

 

 

4. Nad tahavad, et viimane sõna jääks neile

Nende jaoks on väga oluline, et õigus jääks alati neile. Selline inimene seisab oma vaatenurga eest väljas kuni viimase hetkeni, isegi, kui ta näeb, et tegelikult ta ei ole õigus. Ta on valmis vaidlema väiksemagi lahkheli puhul ega ole nõus oma vaatenurka muutma mitte mingi hinna eest. Sellise inimesega rääkides tekib tunne, et sa pead kogu aeg oma sõnu valima, et mitte tema meelepaha ära teenida. Sellise inimesega suhtlemine on väga kurnav. 

 

5. Nad ei oska kaastunnet välja näidata

Nad ei oska panna ennast teise inimese asemele ega olla kaastundlikud. See ei tähenda nagu oleksid nad südametud, lihtsalt asi seisneb selles, et nad on liiga otsekohesed ega oska näha asju teise inimese vaatenurgast. Selline empaatia puudus võib tekitada tunde nagu oleks inimene osavõtmatu, ükskõikne ja eemalolev. Sellest saavad aga alguse paljud arusaamatused ning omavahelised probleemid, sest inimene võib tahtmatult öelda või teha midagi, mis teisele inimesele jätab mulje nagu oleks ta tundetu. 

 

6. Nad tahavad kõike kontrollida

Sellisel puhul inimene tahab, et kõik läheks nii nagu tema seda tahab ja ette on näinud. Ta on harjunud käsutama, otsustama, organiseerima ja võtma asjadega tegelemise enda peale ning seda igas valdkonnas, mitte ainult oma eraelus vaid ka töö juures. Kõik peab minema tema äranägemist mööda nii tööalasel koosolekul, kui õhtusöögi ajal pereringis. Selline hoiak lämmatab eos igasuguse spontaansuse ja loomingulisuse. Inimene ise ei saa sageli aru, mida ta oma lähedastega teeb, millist stressi tema käitumine tekitab. 

 

 


7. Nad on pessimistlikud

Pessimism on teine ühine joon, mis iseloomustab selliseid inimesi. Nad keskenduvad liiga palju kõigele halvale ja ootavadki sageli kõige hullemat. Selline pidev pessimism on aga kurnav. See võib rikkuda ära ka nende elu ilusamad hetked ega lase neil näha asju paremas valguses. Inimene ise leiab aga, et tuleb olla realist, kahe jalaga maa peal ega saa aru, millist mõju avaldab ta oma pessimistliku ellusuhtumisega oma lähedastele.


8. Neil puudub kannatlikkus

Nad tahavad kohe, nüüd ja praegu ega suuda oodata hetkegi kauem. Nad ärrituvad ruttu, kui peavad ootama - poes järjekorras, sõnumile vastust oodates või autoga ummikus olles. Nad ise leiavad, et aeg on väärtuslik ja neil pole nii palju aega, mida raisata. Selliste inimestega suhtlemine on sellise hoiaku tõttu aga väga pingeline ja stressirohke. Inimene ise võib võtta ka kiirustades otsuseid vastu, mida tal hiljem tuleb kahetseda.


9. Nad ei oska teisi tähelepanelikult kuulata

Nad ei oska kuulata tähelepanelikult, mõista ja aru saada sellest, mida teised ütlevad ega vastata nii nagu vaja. Nad keskenduvad rohkem sellele, mida neil öelda on, kui sellele, mida neile räägitakse. Nad võivad teiste juttu katkestada, rääkida vahele, mitte välja teha teiste mõtteavaldustest või vahetada teemat. Nad jätavad mulje nagu oleksid nad liiga autoritaarsed ja endast heal arvamusel, selle tõttu kannatavad sageli aga nende suhted teistega.

Kommentaare ei ole