{ads}

HIDE

Viimased

latest

37-aastane mees tunneb muret, kas ta ei ole liiga vana selleks, et isaks saada

    Ãœha rohkem ja rohkem kohtab inimesi, kes on lükanud laste saamist ühel või teisel põhjusel edasi. Ent on ka neid, kes mu...

 


 

Üha rohkem ja rohkem kohtab inimesi, kes on lükanud laste saamist ühel või teisel põhjusel edasi. Ent on ka neid, kes muretsevad, mis vanus on kõige parem pere loomiseks. Üks meesterahvas uuris teiste käest Reddit'i foorumis, kas 37-aastase mees ja 34-aastane naine ei ole liiga vanad lapse saamiseks.

Ta selgitab, et nad sattusid naisega korraga rääkima lapse saamisest peale 12. aastast kooselu. Tegelikult näeb ta juba oma elu lastega ette. Ent ta tahab oodata selle aasta lõpuni enne, kui nad hakkavad proovima. Oktoobris saab ta 38-aastaseks. 

Ta räägib, et oma lapsepõlve ajal pidi ta palju kolima, tema vanemad läksid lahku, kui ta oli 5-aastane. Seejärel sai ta endale kasuisa, kellest ta ema läks lahku siis, kui tema oli 16-aastane. Tema sõnul on tal kõrini lahutustest.  

 

 

Ta ise pole ennast kunagi tundnud piisavalt stabiilse ja tasakaalukana laste saamiseks. 

Nad ei ole rikkad, aga rahaprobleeme ka ei ole. Neil on ilus kodu, kenas kohas. Pangaarvel on 6-kohaline number. Investeeringud. Ãœhtegi võlga ei ole. Kaks väikest koera. 

 

 

Nüüd aga on ta hakanud mõtlema, et ta ei taha olla vana isa oma lastele. Tal on juba selja- ja kaelavalud, mis siis veel hiljem saab? 

Tal on sõpru, kellel on 16-aastased lapsed. Tema ise aga ei kujuta ette, kuidas ta oleks 56-aastasena 18-aastase lapse isa. 

Kas keegi, kes on saanud lapsi nii hilises eas, oskaks kaasa rääkida?  

 

 


Enamik kommenteerijatest katsusid teda maha rahustada öeldes, et 38 pole veel mingi hiline vanus esimese lapse saamiseks ja et tänapäeval saavad inimesed veel lapsi isegi 40ndates eluaastates.

Üks kommenteerija kirjutab nii : "Ma olen 36-aastane ja mul on 3-aastane laps kodus kasvamas. Eile mänguväljakul nägin ma ühte 42-aastast naist, kes oli seal 4-aastase lapsega. Mina isiklikult olen rahul, et asjad on just nii nagu on, sest praegu oleme me rahaliselt paremas seisus ja saame rohkem hoolitseda oma lapse eest. Kui see oleks juhtunud varem, oleksime me ilmselt raskustega pidanud toime tulema ja tõenäoliselt ei töötaks ma sellel ametipostil, kus ma praegu olen. ", kirjutas üks pereema.

 

 

Am I dumb for having kids at age 38?
byu/stillyoinkgasp inMillennials

 

 

Ta selgitab : "Me hakkasime naisega lapse saamisest rääkima peale 12. aastast kooselu. Ma pakkusin välja, et ootasime selle aasta lõpuni ja proovime siis. Oktoobris saan ma 38-aastaseks."

Ta räägib seejärel, et tema lapsepõlv ei olnud kõige parem, tema vanemad lahutasid, kui ta oli veel väike ja ta ei ole kunagi tundnud, et on valmis ise lapse eest hoolitsema ja isaks saama.  

 


Kas ma tahan olla 56-aastasena 18-aastase lapse isa? 


Tänaseks päevaks on neil olemas oma kodu, nad teenivad mõlemad naisega hästi ega ela võlgades. Nii, et rahalise külje pealt on praegune hetk ideaalne selleks, et luua pere. Ent ta ise kardab, et on liiga vana  selleks, et isaks saada. 

"Ma pean reaalsusega tõtt vaatama. Kas ma tahan 56-aastaselt olla 18-aastase lapse isa? Kas mõni teine, kes on ka saanud nii hilises eas lapsed, võiks mulle lähemalt rääkida, kuidas need asjad käivad? " palus ta lugejate nõu.

Kommentaare ei ole