{ads}

HIDE

Viimased

latest

Millisest hetkest saab alguse petmine?

foto : pexels / Ron Lach     Truudusetusest arusaam on igal...

foto : pexels / Ron Lach

 

 

Truudusetusest arusaam on igal inimesel erinev. Ent kas petmine on ainult seksuaalne vahekord või võib see olla ka midagi muud? 

Iga inimene on erinev ja sellepärast  on igal inimesel ka oma arusaam, omad ootused ja piirid paarisuhtes.

 

Mis on petmine? 

Kui truudus on ustavus ja lojaalsus, siis truudusetus on see, kui rikutakse truudust. Igal paaril on omad piirid ja oma arusaam truudusetusest. Sellepärast olekski vaja sellest kohe rääkida omavahel, ja teha selgeks, mida sinu jaoks tähendab truudusetus : kas see hõlmab enda alla tundeid või intiimvahekorda või siis hoopis sõnumite ja pilkude vahetamist? 


Millised on petmise vormid? 

Üldiselt eristatakse füüsilist petmist emotsionaalsest petmisest. Füüsiline petmine eeldab siis just seda, mida nimetusest välja lugeda võib, see tähendab seksuaalvahekorda väljaspool suhet. Emotsionaalne petmine on see, kui sul on tunded kellegi teise vastu. Tegelikult on ka füüsilises petmises natuke tundeid mängus. Emotsionaalses petmises on aga sageli iha olemas. Ent petmise vorme on kolm :

 

 

 

 Hüppelaua petmine : mis on seotud hirmuga üksijäämise ees. Inimene, kes on suhtes, ei taha üksi jääda ega üksi elada ja ootab uut suhet, mis annaks talle jõudu, et lahkuda. Peale lahkuminekut ei jää see idüll sageli püsima, sest uut partnerit ei valitud, kui partnerit vaid kui päästerõngast. 

Lohutussuhte petmine : inimene ei ole oma suhtes õnnelik, aga ei oska ka midagi ette võtta, et seda muuta. Seega võtab ta endale armukese, kes aitaks tal tunda ennast paremini. 

Isikliku elu kriisiga seotud olev petmine : mis leiab tavaliselt aset keskeas, umbes 40ndates eluaastates, kui inimene hakkab oma elu ja olu üle sügavamalt järele mõtlema, tahab suuremat vabadust, vähem takistusi ja piiranguid. 

 

Millisest hetkest saab alguse petmine paarisuhtes? 

Paljude inimeste jaoks saab petmine alguse füüsilisest ja erootilist laadi kontaktiga nagu näiteks suudlus. Aga tegelikult, kui mitte arvesse võtta emotsionaalset või seksuaalset petmist, saab petmine alguse sellest, kui oma kaaslase eest hakatakse varjama suhtlemist kellegi teisega. 


Millisest hetkest saab alguse virtuaalne truudusetus? 

Virtuaalne truudusetus seisneb kahemõtteliste kirjade ja sõnumite saatmises kellegi teisega nutiseadme vahendusel. Virtuaalne petmine tugineb samadel mehhanismidel, kui päriselus aset leidev petmine. Ka seal on mängus tunded, armumine, vajadus igapäevase kirjavahetuse järele, mis paneb keha õnnehormooni dopamiini tootma ja mis tekitab oma korda õnnetunde, mis kestab terve päeva. Virtuaalne petmine võib olla seotud mõlema kolme petmise vormiga. 


Kas on võimalik olla truudusetu ka ilma midagi tegemata? 

Kuna truudusetuse vorme on tänapäeval nii palju, on võimalik petta ka ilma füüsilise kontaktita. Lihtsalt see, kui sa tahad kellelegi teisele meeldida, hoiad oma suhet temaga, flirdid temaga - ka seda võib pidada truudusetuseks. 


Kommentaare ei ole