{ads}

HIDE

Viimased

latest

Millised märgid viitavad toksilisele partnerile?

foto : pexels / RDNE Stock Project      Üle piiri on lihtne...

foto : pexels / RDNE Stock Project

 

 

 Üle piiri on lihtne minna ja sellest alates ei ole suhe enam normaalne. Kuidas toksiline suhe aga ära tunda ja millised märgid sellele viitavad? 

Usalduse puudus, agressiivne suhtlemine, valed (isegi tühised). Kõik need märgid viitavad sellele, et suhtes on probleeme ent see ei tähenda veel, et see peab suhtele saatuslikuks saama. 


Vastastikune usalduse puudus

Partner on inimene, kelle peale sa võid kindel olla igas olukorras ja kellega koos võid sa näidata välja oma nõrku külgi. Kui aga usaldust ei ole, siis ei ole see enam võimalik. Normaalses suhtes tunnevad inimesed ennast kindlana ega pea tundma hirmu. Ilma usalduseta (siin ei räägi me ainult truudusest) ei ole ka turvatunnet.


Vaenulik suhtlemine

Vaenuliku suhtlemise vormid on järgmised : 

  • karjumine
  • solvamine ja haiget tegevate lausete ütlemine
  • asjade loopimine ja lõhkumine
  • oma keha kasutamine selleks, et teist sundida või teda ähvardada
  • väljaütlemata asjad
  • pidev teise jutu katkestamine
  • kuulamine selleks, et vastata, mitte selleks, et kuulata ja mõista oma partnerit

Vaenulik suhtlemine võib tekitada pingeid partnerite vahel. Normaalne suhe tugineb avatud suhtlemisel, teineteise rahustamisel, vastastikusel austamisel, et hoida ära seda, et olukord hullemaks ei läheks. Avatud suhtlemine aitab leida ja anda tuge. 

 

 


Pidevad valed

Igasugused valed - ükskõik, kui tühised need ka ei ole - rikuvad aja jooksul suhet. Kui üks partneritest on harjunud valetama, tähendab see seda, et ta ei austa sind. Partnerile valetamine tähendab seda, et inimene muretseb ainult iseenda ja mitte oma suhte pärast.

 

Võtta ilma andmata

Kui kogu aeg arvestatakse ühe partneri vajaduste ja soovidega, tehes ainult seda, mis teda võib õnnelikuks teha ja nii, et teine partner seejuures on õppinud eirama oma soove, on tegemist toksilise suhtega. See, kui sa oled tähelepanelik ja hooliv oma partneri vastu, on üks asi, kui sa aga pead endale kogu aeg ei ütlema selleks, et oma partnerile jah öelda, peaksid sa piirid paika panema. Kui ta sinu kehtestatud piiridest kinni ei pea, võib see olla märgiks toksilisest suhtest.

 

 

 

Kommentaare ei ole