{ads}

HIDE

Viimased

latest

Märgid, mis viitavad sellele, et sa oled kurnatud ja pead võtma aega iseendale

    foto : unspash / Maria Camargo      Kui sa...

 

 

foto : unspash / Maria Camargo

 

 

 Kui sa elad kiire elurütmi järgi, on vaja aeg-ajalt aega maha võtta ja hoolitseda enda eest selleks, et hoida oma vaimset ja füüsilist tervist. Millised märgid viitavad  sellele, et sa pead võtma aega maha? 

Tänapäeva kiire elurütmi juures on lihtne ennast ära kaotada. Ometi on vaja ka enda eest hoolt kanda ja olla mõnikord lihtsalt üksi. Inimene, kes üldse enda peale ei mõtle, võib kurnata ennast ära nii emotsionaalselt, kui füüsiliselt. Pikemaajaliselt võib selline kurnatus põhjustada depressiooni või viia läbipõlemiseni. 


Märgid, mis viitavad, et sa pead mõtlema rohkem enda peale ja tegema pausi

 

1. Mitte miski ei paku sulle enam lõbu

Esimene märk, mis viitab sellele, et sa vajad puhkust on see, et sa oled muutunud pessimistlikuks. Miski ei paku sulle enam lõbu, sa oled kogu aeg rahulolematu ja leiad kõige kohta midagi öelda. Ometi samad asjad ei ärritanud varem sind nii palju. Tegelikult seisneb probleem selles, et sa pead aja maha võtma ja laadima oma patareid täis. Sul on vaja energiat, et edasi minna ja motivatsiooni leida. Et enda eest hoolitseda, võid sa minna kasvõi raamatukokku, kuulata muusikat või minna lihtsalt jalutama loodusesse. 

 

 

 

2. Isumuutused

Kui sa tahad kogu aeg süüa ja võid süüa ükskõik mida, siis on selle põhjuseks emotsionaalne nälg. Seda ei maksa segi ajada füsioloogilise näljaga, mis annab märku sellest, et organismil on energiat vaja. Emotsionaalne nälg tekib, kui inimene kannatab suure stressi käes, on kurb või siis hoopis vihane. Sellise näljatundega kaasnevad hetke isud ja ükskõik milline hea toit või maiuspala on kõige parem vahend selle nälja rahustamiseks. Eesmärk on vaigistada halba enesetunnet. 

 

3. Sa oled närviline ja murdud iga pisemagi asja pärast

Kui tavaliselt suudad sa jääda rahulikuks ka kriitilisematel  hetkedel, siis nüüd võid sa ärrituda pisiasjade pärast ja võid ruttu endast välja minna ima millegi pärast. Stress ja pinged on sinu kallal oma töö teinud. Sa võid hakata nutma lihtsalt sellepärast, et unustasid millegi poest osta näiteks. Selline käitumine näitab, et sa vajad enda jaoks aega.

 

 

 

 

4. Sa ärritud oma lähedaste peale

Lähedaste küsimused või isegi nende tehtud müra võib hakata korraga sind rohkem ärritama. Sa ei kannata enam laste lärmi ja kisa koduseinte vahel, sa ei suuda kuulata enam oma elukaaslase lõputuid pärimisi ja pead seda kõike rumalaks. Ka need on märgid, mis viitavad sellele, et sa vajad aega isendale. Et mitte ebameeldivaks muutuda oma lähedaste vastu, peaksid sa olema hetke omaette teises toas ja rahunema maha. Loe raamatut, silita oma kaasi, puhka natuke või mediteeri. 

 

5. Sa tahad minema

Viimane märk, mis viitab sellele, et sa vajad aega iseendale on see, et sa tahad minema põgeneda. Kui inimesel pole võimalust olla üksi, võib see põhjustada stressi ja depressiooni ning tujumuutusi. Keha annab sellisel puhul märku sellisel puhul, et aeg on teha väike paus. Selle jaoks võib minna sporti tegema, olla vannis või minna jalutama üksi. 

 



Kommentaare ei ole