{ads}

HIDE

Viimased

latest

Märgid, mis näitavad, et sinu vaimne tervis on ohus

  foto : pexels / pixabay   Selleks, et hoolitseda oma vai...

 

foto : pexels / pixabay

 

Selleks, et hoolitseda oma vaimse tervise eest, tuleb võtta aega maha ja vaadata üle, mis lahti on. Mõned märgid aitavad sul paremini mõista seda. Vaimse tervise häired võivad tekkida tasapisi ja progressiivselt. Selle tõttu ongi nii raske aru saada, et midagi on lahti, sest see kõik võtab tavaliselt aega ega käi üleöö. Märgid aga, mis viitavad vaimse tervise häiretele, on erinevad, sõltuvalt siis juba inimesest endast. Üks, mis on aga kindel, on see, et kindlasti ei maksa oodata, kuni asjad veelgi tõsisemaks muutuvad. Kui sul on ikkagi tunne, et midagi on korrast ära, siis ilmselt see nii ka on. Kui sa tunned, et sa ei ole enam sina ise, võib see olla märgiks, et sa pead panema oma prioriteedid paika ja hoolitsema rohkem iseenda eest. 

 


Märgid, mis viitavad sellele, et su vaimne tervis on ohus : 

  • Sa oled hakanud eemale hoidma end oma sõpradest ja perest. Teadvuslikult või alateadvuslikult ei võta sa enam nendega ühendust, ei uuri, kuidas neil läheb ega otsi ka võimalust, et kokku saada.
  • Sul on raske hommikul voodist tõusta ja teha oma igapäevaseid toimetusi. Sa oled hakanud liiga palju magama või siis vastupidi - ei puhka välja ja magad halvasti - on märk depressioonist. Uneprobleemide tõttu ei ole sul enam jõudu ega energiat, et midagi teha. Selle tõttu on raske teha ka lihtsamaid tegevusi.
  • Sa tunned ärevust, oled masenduses, muretsed ja oled kaotanud lootuse. 
  • Sa oled kaalus juurde võtnud või kaotanud kaalu, söögiisu ei ole enam sama. 
  • Su tuju on muutunud korraga.
  • Sul on väga raske keskenduda ja otsuseid vastu võtta. 
  • Sa oled kaotanud täielikult huvi osade asjade, sa vaevlad motivatsioonipuuduse käes. Kõik see, mis sulle varem rõõmu valmistas ja oli meeldiv, jätab su nüüd ükskõikseks. 
  • Sa oled ülekoormatud, ühendusest väljas ja elad nagu aeg luubis. Sa võid ennast tunda nii töö juures, üksi olles või siis teistega koos olles.

 


Kommentaare ei ole