{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kõik meie ümber on energia, mida me kontrollime oma mõtetega

foto : unsplash / Greg Rakozy      Positiivne mõtlemine on ...

foto : unsplash / Greg Rakozy

 

 

 Positiivne mõtlemine on viis, kuidas kasutada oma mõttejõudu selleks, et saada õnnelikuks. Tegemist ei ole ühe juhusliku mõttega, vaid terve eluviisiga. Kuidas seda aga ellu rakendada? Positiivne mõtlemine ei tähenda seda, et sa pead negatiivset eirama ja vaatama üksnes positiivset - sa pead õppima väärtustama rohkem positiivset ning võtma rahulikumalt, kui takistused tekivad. Positiivse mõtte jõud on palju võimsam ja tugevam, kui me seda võime arvatagi. Keskendudes rohkem positiivsele, tõmbame me ligi ka head energiat. 

Me lõikame seda, mida me külvame. See lause annab suurepäraselt edasi mõtte, mida tähendab positiivne mõtlemine. Külvates positiivset, on üsna tõenäoline, et sa saad vastu rõõmu ja õnne. Lastes aga mustadel mõtetel enda üle võimust võtta, võid sa suurema tõenäosusega ligi tõmmata negatiivseid sündmusi. Ära unusta seda, et positiivne mõtlemine on oskus näha elus seda, mis on hästi. 

 

 


Külgetõmbeseadus

Erinevalt mitmetest teguritest oleme me seotud universumiga, selle tõttu ka väga tundlikud ümbritseva energia suhtes. Et seda piltlikult seletada, on olemas see, mida meie kutsume külgetõmbeseaduseks. Me usume, et meie mõtted kontrollivad seda energiat, mida me ligi tõmbame. Teiste sõnadega tähendab see uskuda, et positiivsed mõtted tõmbavad ligi positiivset energiat ja negatiivsed mõtted negatiivset energiat. See teooria tugineb kahel hüpoteesil ehk oletusel : kõik on energia ja iga energia tõmbab ligi sarnast energiat. Selle tõttu tõmbavadki positiivsed mõtted ligi positiivseid sündmusi meie ellu. 


Energia on nakkav

Ümbritse end positiivsete, rõõmsameelsete ja optimistlike inimestega, sest energia on nakkav. Kui sind ümbritseb positiivne energia, siis hakkavad sinu enda mõtted ka liikuma paratamatult samas suunas. Kui sinu ümber on aga palju negatiivsust, kui su keskkond ja inimesed, kes sind ümbritsevad on negatiivsed, muutuvad ka su enda mõtted negatiivseteks, jõudu jääb vähemaks ja sa tunned end väsinuna ning kurnatuna ehkki pole füüsilist tööd teinud. Kui head võimalused peaksidki tekkima, ei näe sa lihtsalt neid, sest su mõtted on mujal. 

 

 


Soovitused, kuidas mõtelda positiivselt

Väga raske on alati mõtelda positiivselt ning seda eriti siis, kui kõik on halvasti. Ent pea meeles, et sa ei pea tingimata valima positiivse või negatiivse, katsu lihtsalt leida kuldne kesktee ja hoia tasakaalu hea ja halva vahel. See aitab hoida su hingerahu. 

  • Katsu endale paremini selgeks teha, mis see positiivne mõtlemine õieti on, sest see lihtsalt ei toimi, kui sa ise sellesse ei usu. 
  • Ära lase ennast mõjutada teiste arvamusest, tee seda, mis on sinu jaoks õige. 
  • Katsu näha rohkem seda, mis on hästi, oota häid uudiseid ja mõtle häid mõtteid, selle asemel, et muretseda ja näha kõike halvas valguses. Kasuta oma kujutlusvõimet, et mõtelda positiivsete sündmuste peale. 
  • Kasuta rohkem positiivseid väljendeid, see aitab sul olla optimistlikum. 
  • Naerata rohkem ja elu naeratab sulle vastu. 
  • Katsu analüüsida oma negatiivseid mõtteid ratsionaalselt ning asenda need positiivsete mõtetega. Lõppude lõpuks on kõik ju ainult vaatenurga küsimus. 
  • Kui rasked ajad peaksid kätte jõudma, siis ära kaota optimistlikku mõtlemist, sest sa ei tea, mida see kaasa võib tuua ja mida sul igast olukorrast õppida on. 
  • Kui sa tunned halba energiat, siis korda endale positiivseid affirmatsioone, mis aitavad sul meeles pidada, et kõik saab korda ja et sinu positiivsed mõtted tõmbavad ligi positiivset energiat.

Kommentaare ei ole