{ads}

HIDE

Viimased

latest

10 halba käitumisharjumust, mis mõjuvad suhtele halvasti

    foto : unsplash / Milan Popovic     Millised käitumisha...

 

 

foto : unsplash / Milan Popovic

 

 

Millised käitumisharjumused teevad su suhtele halba? Psühholoog Nawal Mustafa koostas nimekirja käitumisharjumustest, mis mõjutavad halvasti paarisuhet.


Sa isegi ei pinguta selle jaoks, et mõista teise inimese seisukohta

Et suhe toimiks, on vaja natukene kaastunnet ja empaatiat. Egoismil ei ole kohta kahe inimese vahelises suhtes. Pöörates liiga palju tähelepanu enda isiklikele tunnetele, mõtlemata hetkegi sellele, mida teine võib tunda, ei saa su suhe isegi parema tahtmise juures toimida. 


Sa tahad, et teine inimene muutuks ja sarnaneks rohkem sulle

Armunud olles näed sa ainult teise inimese häid külgi aga igal inimesel on ka puudusi. Ära hakka teist inimest muutma enda äranägemise ja soovide järele, õpi teda parem armastama sellisena nagu ta on. Mõlemad peavad paarisuhtes muutuma, mitte ainult teine selleks, et sina seda tahad.

 

 


Sul ei ole muud elu (hobid, sõbrad jne)

Sa ei käi enam sõpradega väljas, ei lähe külla ja keskenduda kogu oma tähelepanu enda paarisuhtele. Suhte alguses on normaalne, et ollakse rohkem koos aga pikemaajaliselt muutub see ohtlikuks. Kui sa tahad, et su suhe toimiks, ei tohi sa kaotada oma identiteeti ja individuaalsust. 


Sa ei ole teadlik, mis su kaaslast emotsionaalseks muudab või kurvaks teeb ega oska sellega arvestada

Tähtis on osata teist inimest ja tema tundlikkust kuulata. Kui sa eirad teise inimese frustratsiooni ning seda, mis selle põhjustajaks on, siis tekivad teil paratamatult omavahel pinged ja konfliktid.


Sa ei oska oma soove ja tahtmisi väljendada selgel ja otsekohesel moel

Sa eeldad võib-olla, et teine inimene aimab sinu soove, kui sa mängid katkist telekat ja oled vait aga sa teed sellega suure vea. Ära pane seda koormat oma kaaslase õlgade peale mõteldes, et ta peaks ju teadma, mida sa tahad või et kui ta sind armastaks, ei pea sa talle asju selgitama eraldi. Nii tekibki rahulolematus.

 

 


Sa ei vabanda ega vastuta oma tegude ja sõnade eest

See ei vii sind kuhugi, kui sa käitud nagu midagi poleks juhtunud. Ja see mõjub ärritavalt, kui sa hakkad ettekäändeid tooma selle asemel, et vabandada.


Sa solvad teist inimest ja oled ebaviisakas teise vastu (põlgad teist, kritiseerid ja näägutad)

Ilma austuseta pole ka suhet. Põlgav suhtumine jätab alati jälje ja vihaga öeldud sõnad ei unune. 

 

Sa ei tahagi teada, millist armastuse keelt teine räägib

Inimestel on erinevaid viise, kuidas oma armastust välja näidata. Mõned eelistavad rääkida oma tunnetest, teistele meeldivad tähelepanuavaldused, kolmandad on abivalmid. See, kui sa tead, milline on sinu kallima ja sinu armastuse keel, aitab sul tunda end armastatuna ja vastupidi.

 

 

 

Sa ignoreerid täiesti seda ega võta arvesse, milliseid traumeerivaid ja valusaid elukogemusi su kaaslane on kunagi läbi elanud

See, kui sa tead, mida su kaaslane on läbi elanud, aitab sul paremini mõista, miks ta nii reageerib teatud olukordades ning tegutseda seejärel vastavalt.

 

Sa vaikid erimeelsuste korral, selle asemel, et probleemidest rääkida 

Kui üks inimene on otsustanud vaikida probleemide puhul, põhjustab see frustratsiooni, mis lõppeb paratamatult tüliga. See, kui sa oled vait, selle asemel, et rääkida probleemid lahti, näitab su kaaslasele, et sind lihtsalt ei huvitagi see suhe. Sa pead õppima lahendama omavahelisi konflikte paremini.

 

 


Kommentaare ei ole