{ads}

HIDE

Viimased

latest

Mil moel sinu isiksus võib mõjutada sinu väsimuse taset

foto : unsplash / Andrea Piacquadio     Rääkides väsimusest...

foto : unsplash / Andrea Piacquadio

 

 

Rääkides väsimusest tundub, et osasid inimesi puudutab see rohkem, kui teisi. Kuidas võib aga väsimus olla seotud isiksusega? 

Oled sa juba mõtelnud, miks just sina oled nii tihti väsinud? Kas see on sellest, et sa peaksid rohkem magama? Või sellest, et sa ei puhka öösel korralikult välja? Või on su eluviisid sellised, mis võtavad su energiat ära? 

Selleks, et paremini magama jääda, puhata korralikult välja ja saada energiat juurde, on olemas palju nõuandeid. Enne aga, kui sa hakkad uurima, mis aitaks sul kõige paremini väsimuse vastu võidelda, tuleb välja selgitada, mis sinu väsimuse taga on ja millist rolli sinu isiksus ja mõned iseloomujooned võivad mängida väsimuse juures. Toitumisnõustaja ja treeneri Karina Antram' sõnul on olemas lausa viis isiksusetüüpi, kes tunnevad kõige rohkem väsimust.


TOETAJA

Toetaja on see inimene, kes on alati teiste jaoks olemas. Kes teisi toetab, teiste eest hoolitseb ja leiab alati vaba aega ja jõudu selleks , et teisi aidata. Millal ta aga iseenda jaoks aega leiab? 

Tegemist on inimesega, kes tahab olla teistele meele järele. Sellise inimese jaoks on teiste soovid ja vajadused palju tähtsamad tema enda omadest, sageli on selle põhjuseks hirm hülgamise ja tõrjumise ees. 

 

 


MINEVIKUS ELAJA

Sa mõtled tihti sündmuste peale, mis on kunagi minevikus aset leidnud, sa mõtled kogu aeg selle peale, mida sa oleksid võinud teha ja kuidas asjad oleksid võinud minna, kui sa oleksid teinud teisi valikuid selle asemel, mis sa tegid. Sul on väga raske olla käesolevas hetkes. 

Sa mõtled nii tihti mineviku peale, et unustad elada praeguses hetkes ja veelgi vähem teha tulevikuplaane. Lisaks kõigele kurnab see sind ennast ära. 


TULEVIKUS ELAJA

Erinevalt minevikus elajast ei väsita sa ennast mineviku peale mõtlemisega, vaid muretsed tuleviku pärast. 

Ka sina ei keskendu sellele, mis on sinu elus praegu, vaid kulutad oma energiat selleks, et muretseda asjade pärast, mis pole veel aset leidnud ja mida võib-olla kunagi ei juhtugi. 

 

 


ÜLEMÕTLEJA

Sina mõtled liiga palju, see paneb sind aga nägema asju palju halvemas valguses, kui nad seda on. Kui inimene, kes kannatab ärevushäirete ja ebakindluse all, satub stressirohkesse või ebaselgesse olukorda, hakkab ta mõtlema kõige hullemale, mis temaga võib juhtuda. Negatiivsed mõtted annavad jõudu aga ka teistele ebameeldivatele emotsioonidele, mis omakorda toovad teisi mõtteid pähe. Tegemist on tõelise nõiaringiga. 


TEISTE EMOTSIOONIDE VANG

Kui su lähedastel on rasked ajad, on sul kalduvus elada seda kõike endas nii läbi,  et see võtab kogu su energia ära. 

Hea on olla kaastundlik, mõnikord hakkab see aga tervisele.

Kommentaare ei ole