{ads}

HIDE

Viimased

latest

Mida mõtlevad vanavanemad tänapäeva kasvatusviisidest

  foto : pexels / Andrea Piacquadio    HuffPost viis läbi k...

 

foto : pexels / Andrea Piacquadio

 

 HuffPost viis läbi küsitluse vanavanemate seas, et teada saada, mida nemad arvavad tänapäeva kasvastusmeetoditest. Vastused on üsna huvitavad. 

Mida siis arvavad praegused vanavanemad praegustest kasvatusviisidest? Selline oli küsimus, mille esitasid HuffPost'i ajakirjanikud oma Facebooki lehel. Peale küsitluse läbiviimist kogusid nad kokku erinevad vastused ja tõid välja kõige huvitavamad. 

Osad vanavanemad kiidavad tänapäeva lapsevanemate tööd. Nii nagu Anne, kes ütleb : "Nii tore on vaadata, kuidas mu lapsed leiavad aega, et tegeleda oma lastega ja hoolitsevad nende eest paremini, kui meie omal ajal tegime. Tänapäeval on see positiivne kasvatus, ikka katsutakse heaga läbi saada, lapsega rääkida, teda mõista. Nad on palju paremad lapsevanemad oma lastele, kui mina näiteks, kes ma ometi kasvatasin viis last üles!". 

 

 

Marny aga kardab, et tänapäeva lapsevanemad lubavad liiga palju oma lastele : " Need, kellel on kodus vabakasvatus, peaksid endale kõigepealt selgeks tegema, mida see õieti tähendab ja kuidas see toimib. Inimesed ajavad selle tihti sellega, et last üldse ei kasvatata ja tulemuseks on kasvatamatud lapsed. "

Vastuste seas tuuakse välja ka see, et tänapäeval on isad rohkem oma perega koos ja hoolitsevad samuti oma laste eest. 

"Minu tütrel on nii palju tööd, aga tal on väga palju vedanud sellega, et tal on selline mees, kellele tõesti meeldib lastega tegeleda.", ütleb Angele. 

Kui vanasti pidid vanemad laste marlimähkmeid pesema, siis tänapäeval tuuakse ühekordsed mähkmed kulleriga koju. Jällegi ajavõit. 

 

 

On aga vanavanemaid, kes leiavad, et osad lapsed käituvad täiesti kasvatamatult, kui nad väljas söömas käivad. Üks vanaema kurdab, et on pannud tähele, et enamik lapsi ei suuda ennast enam emotsionaalselt reguleerida ja on täiesti kasvatamatud. 

Susan aga muretseb, et lapsed veedavad liiga palju aega ekraanide taga. 

Maria rõõmustab selle üle, et tema lapselapsi on hoitud nii palju, kui võimalik, ekraanidest eemal. Tänu sellele meeldib neile palju väljas mängida, jalgrattaga sõita. Kodus mängivad nad oma mänguasjadega, panevad puslesid kokku ja loevad raamatuid. 

Vastustest selgub siiski, et enamik lapsevanemaid on arvamusel, et nende lapsed kasvatavad oma lapsi paremini, kui nemad seda omal ajal on teinud. 

"Mu lapsed on palju paremad lapevanemad, kui mina. Nad on nii tublid ja teevad head tööd, " rõõmustab Alan.

Kommentaare ei ole