{ads}

HIDE

Viimased

latest

Märgid, mis viitavad sellele, et sa ei joo piisavalt vett

  Foto : unsplash / engin akyurt   Kui kurk muutub kuivaks j...

 

Foto : unsplash / engin akyurt

 

Kui kurk muutub kuivaks ja joogijanu tekib, on see märk, et su kehas on vedelikupuudus. Soovitatav on juua 1,5 liitrit vett päevas. Just see kogus aitab toita organeid ja varustada vedelikuga meie keha niiskeid alasid. Kehal on omad vajadused, mille vastu me alati huvi ei tunne ja mida me ignoreerime, kui aga kehas tekib vedeliku puudus ehk dehüdratsioon, siis annab keha sellest teada, sest koos sellega on häiritud keha normaalne talitlus.  Millised märgid viitavad sellele, et sa peaksid rohkem vett jooma? 


Miks sa pead vett jooma? 

Inimese keha on nii hästi tehtud, et see ei jää märkamata, kui on tekkinud mõne aine puudus. Mis puutub vedeliku tarbimisse, siis tuleb arvesse võtta inimese pikkust ja kaalu. Ka see loeb, kuidas me joodud vedelikku väljutame. Näiteks higistamise tase on igal inimesel erinev, samuti see, kui tihti keegi vetsus käib. Keskmiselt väljutab keha päevas 2,5 l - 3 l vedelikku päevas, seega oleks vaja juua iga päev vähemalt 8 klaasi (200 ml) vett, et kehas ei tekiks vedeliku puudust.

 


Millised märgid viitavad sellele, et sa ei joo piisavalt vett? 

Janutunne on ilmselt ainus, mille pärast me vett joome ent tegelikult annab keha märku sellest siis, kui organismis on juba keskmine või raske vedelikupuudus. Sellepärast ei maksa oodata vee joomisega kuni janutunne tekib. Kui sul on probleeme liiga kuivade juuste või siis kuiva nahaga, siis võta teadmiseks, et paremini, kui kõik niisutavad kreemid ja maskid, aitab sind lihtne vee joomine. Juues piisavalt vett, niisutad sa oma nahka paremini juba seestpoolt. 

Uimane tunne, väsimus nii kodus, kui tööl olles on märgiks sellest, et sa pead rohkem vett jooma. Veepuudus muudab ainevahetuse talitlust aeglasemaks ja selle tõttu pole su kehas piisavalt energiat.  


Ka tumedad silmaümbrused ei ole ainult märgiks väsimusest, vaid ka vedelikupuudusest kehas. 

Üks kõige levinum sümptom on aga halb hingeõhk. Vedelikupuuduse korral ei ole sul suus piisavalt sülge, kuna sülje töö on häiritud, koguneb suuõõnde liiga palju baktereid. 

Ka peavalud ja kõhukinnisus annavad märku sellest, et sa ei joo piisavalt vett. 

Samuti krambid. Ja kui sul on kogu aeg külm või sul tekib tihti magusaisu, siis on viimane aeg hakata rohkem vett jooma. 

Kui palju sina oled täna vett joonud?

 

Kommentaare ei ole