{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sa tead, et süüa tuleb vastavalt aastaajale?

    Foto : unsplash /Megan Bucknall    Hea uudis on see, et ...

 

 

Foto : unsplash /Megan Bucknall

 

 Hea uudis on see, et kevad on taas kätte jõudnud. Ja koos kevadega saabuvad ka ilusad ilmad (vähemalt teoorias). Kevad on ka see aeg, mil panna talveriided kappi ära ja teha kodus suurpuhastus. Ja samuti tuleks muuta oma toitumisharjumusi. Mitte keegi ei söö ju tomateid aastaringselt, sest süüa tuleb vastavalt aastaajale. 

Esimene põhjus selleks on muidugi ökoloogiline. On sul näiteks aimu, kui kaugelt jõuavad meie poelettidele mandariinid või siis hoopis avokaadod? Kui pika teekonna läbivad võõramaised viljad selleks, et jõuda meieni? Või siis kus ja millal kasvatatakse talvel tomateid? 

 

 

Juba sellepärast on oluline muuta oma toitumisharjumusi vastavalt aastaajale ning kohandada seega oma tarbimist. Lisaks kõigele on see kasulikum sinu tervisele. Ja mitte ainult.

Kohalikud puu- ja köögiviljad (ja muidugi hooajalised) on kõige paremad ja nende ostmiseks ei pea sa minema teise maailma otsa. Süües puhast ja kohalikku toitu, hoiad sa oma tervist. Lisaks sellele ära unusta, et kaugelt maalt pärit puu- ja köögiviljad on täis säilitusaineid ja igasuguseid pestitsiide. 

 

 

Ka toiteväärtuselt on targem toituda vastavalt aastaajale. Värsked puu- ja köögiviljad sisaldavad kõige rohkem väärtuslikke toitaineid puhtal kujul. See on hea võimalus, kuidas tagada oma organismile vajalikke vitamiine ja mineraale süües lihtsalt hooajalisi vilju ilma, et sa peaksid toidulisandeid võtma.

Ja loomulikult on see taskukohasem. Sageli arvame me eksklikult, et tervislik toit on liiga kallis selleks, et kõik seda endale lubada võiksid. Tegelikult see ikka nii ei ole. Ostes ainult hooajalisi vilju märkad sa, et see tuleb palju odavam ja on taskukohasem, kui osta näiteks talvel maasikaid, avokaadot või tomateid.  



Kommentaare ei ole