{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas on nii või ei ole, et naised peavad paarisuhtes sageli kõige peale mõtlema ja kõike organiseerima

  foto : unsplash / Kylo        2023. aastal on sageli just naised need, kes kõike or...

 

foto : unsplash / Kylo
 

 


 

 2023. aastal on sageli just naised need, kes kõike organiseerivad. Kes planeerivad pereüritusi, sõpradega koosolemisi, tööalaseid asju. Aga mida teevad mehed? 

Mari ja Juhani igapäevane elu on üsna kiire, oma töö ja kolme lapse kõrvalt leiavad nad ka aega sõpradega koos veetmiseks. Kuidagi on aga nii välja kujunenud, et kõikide ürituste planeerimine on jäänud Mari peale, sest just Mari on just see, kes hoolitseb, et nad jõuaksid igale poole ja miski ei jääks tegemata. Ja nii iga kord, Mari organiseerib ja Juhan lihtsalt tuleb asjaga kaasa. Asi ei olegi nii väga selles, et Juhanil puuduks huvi, ta on ise ka huvitatud aga lihtsalt organiseerimine käib talle üle jõu. Selleks, et sõpradega kokku saada, on ikka Mari see, kes helistab ja külla kutsub. Juhan ei tea kunagi, mis neil järgmisel nädalavahetusel plaanis on. 

 

Ja nii on see kogu aeg olnud. Kui küsida Juhani käest, mis ta järgmisel suvepuhkusel teha tahaks, siis kehitab ta õlgu ja ütleb, et tuleks naise käest küsida. Naine teab ju kõik. Ja naine teeb kõik. Leiab lastele huviringid ja treeninglaagrid, paneb hambaarstile aja kinni, käib poes. Ja selline see ongi see naiste ja emade elu oma meeste kõrvalt. Aga miks see nii on, miks mehed nii vähe osavõttu välja näitavad? Miks nad lasevad naistel seda vaimset koormat kanda? Naised teevad ära enamiku kodutöödest ja peavad lisaks mõtlema kõige peale. Meeste roll on õlgu kehitada ja öelda: "Sa oleksid võinud ju öelda.".  Sellised need on need mehed, kes ootavad ainult, et neile öeldaks, mida nad tegema peavad. 

Mida teie sellest arvate?

Kommentaare ei ole