{ads}

HIDE

Viimased

latest

Toksiline kolleeg silmapiiril. Inimene, kes tekitab alati pingeid, räägib teisi taga ja ütleb halvasti

  foto : pexels / Vlada Karpovich    Igas ettevõttes on eri...

 

foto : pexels / Vlada Karpovich

 

 Igas ettevõttes on erinevaid inimesi ning peaaegu alati keegi, kes on alati negatiivne. Töö juures tekitab ta pingelise õhkkonna. Ta ei tee kunagi seda, mida ta ütleb. 

 

Ta on sarkastiline ja teravate ütlemistega

Ta võib olla oma alal spetsialist ent tal on oskus teha sõnadega teistele haiget. Tal on selline pilk, mis tekitab teistes süütunnet, jättes mulje nagu ainult tema üksi oskaks tööd teha ja teised oleksid rumalad. Ta teeb kõik, et näidata sulle su kohta kätte ja teha sulle selgeks, et sa ei ole piisavalt pädev. Ta tekitab sinus tuunde, et sinu koht ei ole seal, selles kollektiivis. Ta teeb sinu kohta sarkastilisi märkusi, muutes tööõhkkonna toksiliseks ja raskeks. Jäädes rahulikuks võid sa talle selgeks teha, et sa ei lase tal endaga mängida. Jää oma väärtushinnangutele ja põhimõtetele kindlaks ning kõik läheb hästi. 

 

 

 

Varjatud kriitika

Tema heatahtlike soovituste taga on peidus sageli kriitika. Ta leiab alati põhjuse, et sulle selgeks teha ja näidata, kui saamatu sa oled ja kuidas sa võiksid oma tööd paremini teha. Ta võib alustada oma lauseid nii : "Kullakene, mina tean nendest asjadest siiski paremini, kui sina. " Tema teab alati kõike paremini, kui sina. Katsu olla üle, hinga sügavalt sisse ja kaalu tema soovitusi professionaali pilgu läbi. 

 

Ta paneb sind endas kahtlema kogu aeg

Talle valmistab mingit rõõmu see, kui ta saab teistes segadust tekitada. Ta küsib mitu korda üle, kas sul on ikka piisavalt kogemusi, et seda projekti läbi viia. Äkki see ei kuulu sinu valdkonda? Oled sa piisavalt pädev? Ta tekitab sinus ebakindlust. Selle vastu aitab, kui sa muutud enesekindlamaks ja kasutad oma enesekindlust kaitsekilbina tema vastu. Küsi temalt otse selgitusi. 

 

 

Kui sa oled oma alal hea spetsialist, on aeg seda talle meelde tuletada. Pane piirid paika temaga suheldes. Tee talle selgeks, et tema käitumine ei ole sobilik.

Kui ta sind siiski rahule ei jäta, katsu temaga omavahel rääkida. Küsi, kas tal on muresid kodus või miks ta on sinu vastu nii sapiline. Tee talle selgeks, et tema käitumine ei saa kauem nii jätkuda. Räägi talle nendest olukordadest, mis tekitasid sinus ebamugavust. Ja pange paika reeglid.  Võib-olla on ka teistel kolleegidel temaga probleeme. Katsuge koos leida mingi lahendus. Kõige tähtsam on säilitada positiivne kliima. Ära unusta ka ära, et sina ei ole probleem.



Kommentaare ei ole