{ads}

HIDE

Viimased

latest

Toidud, mis aitavad parandada enesetunnet peale liiale läinud peoõhtut

  foto : unsplash / Mustafa Bastari      Kui peale liiale l...

 

foto : unsplash / Mustafa Bastari

 

 

 Kui peale liiale läinud peoõhtut valutab pea hommikul ärgates, tuleb süüa selliseid toite, mis aitavad parandada enesetunnet.  On ka toite, mille tarbimine võib muuta olukorda ainult hullemaks. 

Näiteks ei ole soovitatav juua teed või kohvi, mis viivad ainult vedelikku organismist välja, mis niigi kannatab alkoholi tarbimise tõttu. 

Vältida tuleks ka apelsini- ja greibimahla joomist, mis on nõrga mao jaoks liiga happelised. 

Isegi, kui tavaliselt tekib just soov hamburgeri ja pitsa järele, siis ka see pole hea mõte, sest mõlemad toidud sisaldavad rikkalikult küllastunud rasvhappeid, koormates sellega seedesüsteemi, mis peab tegelema alkoholi väljutamisega. 

Ka piimatoodetest oleks parem hoiduda, mis on sageli liiga rasvased ja happelised.

 

 


Munad

Munad sisaldavad sellist aminohapet nagu tsüsteiin, mis on maksa sõber, aidates viimasel lagundada atseetaldehüüdi, tegemist on toksilise ainega, mida leidub alkohoolsetes jookides.


Tomatid

Tomatid sisaldavad suhkrut ja vitamiine, mis aitavad vatti saanud organismi turgutada. Tomatites leiduv lükopeen aga aitab piirata maksa põletikku. Lisa ka natuke oliiviõli, mis aitab organismil paremini lükopeeni omastada. 


Köögiviljapuljong

Puljong varustab keha vedelikuga ilma magu kurnamata. Paremat vahendit enesetunde parandamiseks puljongist ei ole. Keeda puljong porgandist, naerist, sellerist, varssellerist, porrulaugust, sibulast, peteresellist ja maitsesta.

 

 

 

 

Banaan

Liigne alkoholi tarbimine viib kehast vedeliku ja suure koguse kaaliumi välja läbi uriini, tekitades dehüdratatsiooni. Banaanid sisaldavad rohkelt kaaliumit, aidates organismil väsimuse vastu võidelda. 


Mesi

Mesi sisaldab fruktoosi, mis aitab alkoholi paremini seedida, tõstes kaaliumi taset organismis. Seega lõika paks saiaviil ja määri rohkelt mett peale. 


Hommikul ärgates joo kõigepealt suur klaasitäis vett või taimeteed, söö mune ja meesaia. 

Seejärel valmista lõunaks üks hea köögiviljapuljong ning kõrvale söö oliiviõliga segatud tomatisalatit.

 

 

Kommentaare ei ole