{ads}

HIDE

Viimased

latest

Teadlaste sõnul aitab sellest reeglist kinnipidamine peale 60-eluaastaid pikendada eluiga

    foto : unsplash / Linkeldn Sales Solutions   Ameerika t...

 

 

foto : unsplash / Linkeldn Sales Solutions

 

Ameerika teadlaste sõnul ei pea hea tervise pärast tingimata kaalust alla saama. Neil 60-aastastel naistel, kelle kehakaal püsib stabiilsena, on oodatav eluiga pikem. Vähemalt väidavad seda Ameerika Ühendriikide California ülikooli teadlased oma uuringus, mille tulemused avaldati teaduslikus väljaandes Journal of Gerontology : Medical Sciences. Ameerika teadlased analüüsisid 54 000 naissoost isiku andmeid, uurides seost inimese eluea pikkuse ja kehakaalu vahel. Teadlased uurisid kehakaalu erinevatel eluaastatel, vaadates, kas kaalu oli langenud või juurde tulnud või püsis kehakaal hoopis stabiilsena. 

 

 

Tulemused näitasid, et neil naistel, kes olid kaotanud vähem, kui 5% kaalu oma algkaalust, oli väiksem võimalus elada 90-aastaseks, kui neil, kelle kehakaal püsis stabiilsena. Neil naistel, kelle kehakaal jäi samaks, oli 1,2 -2 korda suurem võimalus elada 90-aastaseks või isegi vanemaks. 

See pidas paika suurel ka nende naiste juures, kes olid kaotanud kaalu ilma dieeti pidamata ja tahtmatult. Kui kehakaal hakkab selles vanuses iseenesest langema, on see tavaliselt märk terviseprobleemidest. Teadlased tuletavad siiski meelde, et mõnikord on vajalik oma tervise pärast kaotada kaalu. Näiteks tugevalt ülekaalus olevate inimeste juures alandab kehakaalu langetamine südamehaiguste riski. Kui kaal on hakanud aga ise langema, oleks parem konsulteerida arstiga.

Kommentaare ei ole