{ads}

HIDE

Viimased

latest

See, mis tõesti aitab kaalust alla saada

    foto: unsplash / PublicDomainPictures   Selleks, et kaa...

 

 

foto: unsplash / PublicDomainPictures

 

Selleks, et kaalu kaotada, ei ole vaja ennast näljutama hakata. Piisab täiesti, kui muuta oma eluviise ja harjumusi paremaks. 

Suvel söövad inimesed ikka midagi kergemat ja palju värsket. Selleks, et tunda ennast hästi oma peas ja kehas, et väljutada talve jooksul kogunenud lisakilod ja vabaneda liigsetest kilodest, on alati võimalik ise midagi teha, et oma unistusi ellu viia. 


3 võtmesõna : motivatsioon, toitumine ja sport

Pealtnäha tundub see igati loogiline, tegelikkusest on seda raskem ellu viia. Et ennast motiveerida, tuleb seada endale reaalsed eesmärgid. Kui su eemärgid on paigad, siis pead sa panema kirja kõik negatiivsed punktid, mis ei lase sul oma igapäevases elus kaalust alla saada. See nimekiri aitab sul meeles pidada neid halbu harjumusi, millest sa tahad vabaneda ja mille vastu sa pead võitlema. Nimekiri neist negatiivsetest harjumustest on tähtis aga sama vajalik on ka hoida oma sihte silmas, et motivatsioon ära ei kaoks. Katsu näha ennast oma peas juba sellisena nagu sa tahaksid olla siis, kui sa oled saanud kaalust alla ja tunne ennast füüsiliselt nagu sa oleksid juba oma  unistuste kaalus.See aitab sul meeles pidada, et kõik su pingutused on väärt ja mitte asjata.

 

 

Õige toitumine on tähtis selleks, et kaalu kaotada aga mida see õieti tähendab? Tasakaalukas ja mitte nii kaloririkas toit aitab tasapisi kaalust alla saada. Kindlasti ei tohiks hakata aga ennast näljutama, sest su keha vajab kõiki toitaineid, et põletada rasva ilma tervist ohtu panemata. Selle jaoks tuleb piirata magusa ja rasvase toidu tarbimist ning juua piisavalt vett. Täiesti loobuda tuleks töödeldud toitudest, valmistoidust, puuviljamahladest ja alkoholist, mis rikuvad kõik sinu pingutused ära. Kui sa arvasid, et süsivesikud on sinu vaenlased, siis sa eksid. Süsivesikuid ei pea sööma iga toidukorra juurde aga täiesti oma menüüst välja jätta ka süsivesikuid ei tohiks. Parem süüa mõõdukalt. 

Ja samuti ei tohiks ära unustada füüsilist aktiivsust. See ei tähenda nagu peaksid sa tunde spordisaalis rassima. Sa pead leidma ainult igapäevase tegevus, mis aitab sul piisavalt kaloreid põletada ja muuta oma ainevahetust kiiremaks. Selle jaoks pead sa leidma sellise spordiala, mida sulle meeldib teha ja mis ei tekita sinus tunnet nagu oleksid sa sunnitud seda tegema. Eelista kvaliteeti kvantiteedile. Tee kolm korda nädalas lühike seeria harjutusi, mis aitavad põletada võimalikult rohkelt kaloreid, selle asemel, et teha üks pikk trenn nädalas. Kui sa ei ole suur spordisõber, võid sa hakata rohkem jalgsi käima või jalgrattaga sõitma.

 

 


Väikesed nipid

Lisaks motivatsioonile, toitumisele ja spordile on ka teisi nippe, mis aitavad kaalust alla saada. Näiteks teadlikult söömine, mis tähendab seda, et sa keskendud söömisele, mitte ei vaata telekat samal ajal. Nii talletab su aju vajaliku informatsiooni selle kohta, mida sa sööd ja annab sulle märku, kui kõht on täis. Samuti aitab, kui süüa väiksema taldriku pealt. Aju kohandab kohe ennast uue olukorraga, toiduports paistab väiksema taldriku pealt sama suur ja nii sööd sa vähem. Hea oleks ka see, kui sa vürtsitaksid oma toite rohkem, lisaksid Cayenne pipart näiteks, mis sisaldab kapsaitsiini , mis parandab ainevahetust ja mõjub isu alandavalt. Spetsialistid soovitavad pesta ka hambaid peale söömist, nii ei teki isu näksimise järele.

Kommentaare ei ole