{ads}

HIDE

Viimased

latest

Psühholoogide sõnul tuleb sellistest sõpradest kaarega eemale hoida, sest nad on hullemad, kui vaenlased

    foto : pixabay / AbsolutVision   Kui sugulasi ei saa va...

 

 

foto : pixabay / AbsolutVision

 

Kui sugulasi ei saa valida, siis vähemalt võime me valida, kellele me oma sõprust kingime. Juba sellepärast tuleb hoolikamalt jälgida, kellega sa läbi käid ning valvata, et inimesed, kes sind ümbritsevad, oleksid heatahtlikud ja normaalsed. Ikka tuleb ette, et sa eksid inimeses ja satud sellise otsa, kelle kavatsused sinu vastu pole päris siirad ehkki ta seda välja ei näita. Need on sellised sõbrad, kes on hullemad, kui vaenlased, sest kui vaenlastest sa oskad eemale hoida, siis valede sõpradega ei tea sa kunagi, mis sind ees ootab. Ühel päeval on nad sinu vastu head ja armastusväärsed, teisel päeval hoiavad eemale või teevad sõnadega haiget. Ja nii sa hakkadki mõtlema, et kas see inimene ikka soovib sulle head või mitte. 

Probleem selliste suhetega seisneb selles, et sa hakkad iseendas, oma võimetes, oskustes ja väärtuses kahtlema ning see ei jäta mõjutamata sinu vaimset tervist. Need on suhted, milles on palju positiivsust, kui negatiivsust. Sellised suhted võivad tõsta isegi vererõhku erinevate uuringute järgi, kuna nad tekitavad stressi ja halba enesetunnet. 

 

 


Hoia sellistest "sõpradest" eemale

Valed sõbrad võivad teha sama palju halba, kui vaenlased, tekitades segadust, sest sa ei saa kunagi teada, millised on nende tõelised kavatsused. Parem on hoida neist eemale, et mitte end kurnata ja väsitada olukordadega, millesse nad sind paratamatult tõmbavad. Kui sa tead, et sa ei meeldi ühele inimesele, siis hoiad sa temast eemale ega hakka temale oma südant puistama. Vale sõbraga aga ei tea sa kunagi, mismoodi käituda, sest teie suhe on liiga vastuoluline. On asju, mis teid seovad ja on neid, mis teid lahutavad. Sa ei saa kunagi kindel olla, et selline "sõber" sind vajadusel toetab või lohutab ja pead alati valmis olema selleks, et ta sulle ma sõnade või tegudega haiget teeb.

Kommentaare ei ole