{ads}

HIDE

Viimased

latest

Naise kiri oma mehe armukesele

  foto : unsplash / DANNY G   Olles kellegagi paarisuhtes on...

 

foto : unsplash / DANNY G

 

Olles kellegagi paarisuhtes on mõnikord raske näha teise inimese vigu ja puudusi. Sellises suhtes olles ei anna inimene endale aru, et ta on toksilises suhtes. Kõik inimesed ju tülitsevad aeg-ajalt, kõigil tuleb erimeelsusi ette, selles ei ole midagi ebanormaalset. Mõned käitumisharjumused aga ei peta. Ainult et see inimene, kellega halvasti käitutakse, ei saa sellest alati aru. 


7 märki, mis näitavad, et su suhe on toksiline

1. Su kaaslane tahab alati kontrollida sind ja su elu

Tavaliselt tahab selline inimene kontrollida sinu elus kõike. Näiteks lugeda sinu sõnumeid, võtta sul telefon käes, kui sa oled kellegiga rääkimas... Alguses võib tunduda isegi, et selles pole ju midagi halba aga tegelikult tekitavad nad teises inimeses pinget, kes peab kogu aeg jälgima hoolikalt, mida ta teha tohib ja mida mitte.

 

2. Ta on armukade

Ka armukadeduse vorme on erinevaid. Ta võib olla kade, et sul läheb nii hästi või sellepärast, et sul on head suhted teistega. Ta võib tekitada sinus süütunnet, et sul üldse väljaspool kodu mingi elu on ilma temata. Armukadedus ei ole märk armastusest, sest see võib teist inimest negatiivselt mõjutada. Kui su kaaslane tunneb armukadedust, hakkab ta sinu järele luurama ja katsub sind teistest isoleerida.

 

 

 

3. Toksiline inimene teeb sulle selgeks, et sina oled tema käitumises süüdi

Ta ise ei tunnista end kunagi süüdi, sest ta ei tee ju midagi valesti. Kui ta teeb midagi, mida ta ei tohiks, siis oled sina selles süüdi, ükskõik siis, mida ta ka ei tee. Vägivaldsed mehed õigustavad end alati nii. Nad ütlevad, et nad lõid oma naist sellepärast, et naine neid ärritas.

 

4. Teda ei huvita see, kas sa oled nõus temaga vahekorda astuma või mitte

Ta võib sind seksuaalselt ära kasutada vastu sinu tahtmist, absoluutselt hoolimata sellest, mida sina tahad või ei taha. Ta võib sulle öelda, et see on su kohus. 

 

5. Tal on ebarealistlikud ootused

Ta tahab, et sa rahuldaksid kõik tema soovid. Kui sa teed midagi valesti, muutub ta verbaalselt või füüsiliselt vägivaldseks. Ta tahab, et sa teeksid kõik võimalikult hästi. 

 

 

 

6. Ta ähvardab sind, kui sul peaks tulema mõte ära minna

Ta on sind ähvardanud. Ähvardanud end ära tappa, kui sa peaksid ta maha jätma. See on märk sellest, et teie suhe on toksiline. Ta võib ähvardada sind ka lüüa või teha haiget sinu lähedastele või lastele. Selleks, et sa jääksid, katsub ta sulle selgeks teha, et mitte keegi peale tema sind nagunii ei taha. Ta alavääristab ja alandab sind.

 

7. Ta on muutliku loomusega

Teiste ees on ta ideaalne, just selline nagu peab. Hooliv, õrn ja armastav. Su lähedased hindavad teda kõrgelt ja peavad temast lugu. Kusjuures nad ei saa üldse aru, kuidas sa sellise mehega rahul küll ei ole. Omavahel olles käitub ta aga teistmoodi. Siis ei ole ta enam ei hooliv ega armastav. Aga seda ei näe mitte keegi teine peale sinu. 


Kommentaare ei ole