{ads}

HIDE

Viimased

latest

Mari lugu : "Ma kohtusin oma mehe armukesega."

  foto : unsplash / Frank Flores    Me oleme mehega koos ela...

 

foto : unsplash / Frank Flores

 

 Me oleme mehega koos elanud juba üle 12. aasta. Alguses me kohtusime, suhtlesime niisama pikka aega ja alles siis otsustasime kokku kolida ja ühist elu alustada. Meil oli lapse saamisega raskusi ja eks see muutis natuke meie omavahelist suhet, käisime arstide juures, proovisime igasuguseid vahendeid aga midagi ei aidanud. Eks nii see stress tekkiski. Väga pingeline aeg oli, kui ma nüüd takkajärgi mõtlen. 

Tütar sündis alles viis aastat peale seda, kui olime tuttavaks saanud. Aga mina tundsin, et just sellel ajal hakkaski miski meie omavahelises suhtes muutuma. Ma olin ka rohkem lapsega koos ja võis juhtuda, et Juhan tundis end nagu kõrvalejäetuna natuke. Tütar ei maganud esimesel aastal kohe üldse ja ma mäletan, et Juhan magas tihti teises toas, et saaks üldse välja magada ja hommikul tööle minna. Mina jälle märkasin, et sellel ajal hakkas ta hiljem koju tulema, oli õhtul väsinud, rääkis vähe. Nagu midagi oleks südamel. Aga sellest rääkida ta ka ei tahtnud. 

 

 

Siis läks paar aastat mööda. Ega meie suhe ei muutunud vahepeal paremaks ega halvemaks. Ma ise arvasin, et eks lapse sünd on peres suur muutus ja aeg teeb oma töö. Aga siis ühel päeval, Juhanit polnud sellel päeval kodus ja uksekell helises. Tegin ukse lahti ja üks noor naine oli ukse taga. Ta ütles täiesti rahuliku häälega mulle tere ja kas mina olen Mari ja et me peame omavahel natuke rääkima. Sellel hetkel tekkis mul tunne, et midagi on lahti ja see peab Juhaniga seotud olema. Ma jäin sõnatult seisma aga lasin ta sisse. No et naabrid ei kuuleks vähemalt. Ta jäi esikusse seisma. Vaatas mulle silma nagu ta räägiks täiesti tavalisest asjast, mida ma iga hinna eest teadma peaksin ja nagu oleks tal õigust isegi üle ja ütleski siis, et nemad Juhaniga juba mõnda aega suhtlevad. Ma mäletan, see oli nagu noahoop südamesse, ma tundsin, kuidas põlved nõrgaks läksid korraga ja maailm hakkas ringi käima. Ma panin käe südame peale ja küsisin: " Mida see siis nüüd tähendab, minu mehest Juhanist käib jutt ikka või? " "Juhan Saarest jah. Ma tean, et ta on abielus, ta on mulle rääkinud sellest. Ma tean, et ta on õnnetu ja tahab lahutada."

"Juhan, minu mees, tahab lahutada? ", hüüdsin ma: "ta pole mulle kunagi midagi sellest rääkinud."

"Mari, ta ei taha teile haiget teha, Juhan on väga hea mees ja sellepärast ma otsustasingi teha seda tema asemel. Nüüd te siis teate ja teie otsustada on, mida te edasi kavatsete teha."

 

 

Sellepeale läks ta minema ja minul polnud isegi jõudu, et talle midagi järele hüüda või küsida. 

Juhan tuli hilja õhtul koju sellel päeval. Ma nägin tema pilgust, et ta oli teadlik sellest käigust. Ta vajus mu ette põlvili ja nuttis, öeldes, et tal on häbi selle naise pärast, kes ei loe tema jaoks midagi, ainult mina ja tütar oleme tema jaoks tähtsad. Et ta tegi sellele suhtele lõpu peale, et ta tunneb end süüdi, kohutavalt süüdi meie ees. Ta ei tea, mida ta teha võiks, et me talle andestaks ja ta tagasi võtaks. 

Ma ei tahtnud, et Juhan sellel õhtul koju jääb. Ma saatsin ta minema, ise arvasin, et ju ta läheb selle naise juurde aga ta läks oma vanemate juurde. Ta tõesti tegi kõik, et ma talle andeks annaksin. Me elasime mitu kuud lahus. Ja nüüd olen ma talle andeks andnud. Sest ma tahan, et mu tütar elaks oma isaga. Eks elu näitab, kas ma tegin õieti või mitte. Unustada on raske aga iga päev ma ka selle peale ei mõtle. Elu läheb ju edasi.


 

Kommentaare ei ole