{ads}

HIDE

Viimased

latest

Liiga sage duši all käimine võib teadlaste sõnul soodustada paksuks minemist

    Foto : unsplash / Photoholgic Kui sa oled arvamisel, et ...

 

 

Foto : unsplash / Photoholgic

Kui sa oled arvamisel, et sind ei saa enam miski üllatada, siis värske Norra teadlaste poolt läbi viidud uuring näitab, et liiga sage pesemine võib soodustada ülekaalulisust. Kui see jutt paneb sind imestusest silmi pööritama, siis loe edasi, sest sellel väitel on teaduslik tõepõhi all.

Selle uuringu tulemused avaldati väljaandes Environmental Science & Technology, milles tuuakse välja, et vannitoas leidub palju selliseid tooteid, mille keemilised koostisained soodustavad paksuks minemist. Kuidas see võimalik on? Kosmeetilistes toodetes ning tootepakendites olevad kemikaalid häirivad hormoonsüsteemi, mõjutavad ainevahetusprotsesse ja osalevad rasvarakkude arengus. 

 

 

Uuringud on näidanud, et erinevaid aineid sisaldavad plastmassist tooted võivad mõjutada ülekaalulisust ning rasvumist, kuna tegemist on endokriini ehk hormoonsüsteemi häirivate teguritega, analüüsib professor Martin Wagner, kes on üks selle uuringutöö autoritest. Jutt käib plastmassis leiduvatest mürgistest ühenditest, mida sisaldavad juuksehooldusvahendite pudelid aga ka dušigeelide ja kosmeetikatarvete potsikud, nuustikud ning isegi prügikotid. 

Uuringutest selgub, et igapäevases kasutuses olevad plastmassist tooted on ohtlikud meie hormoonsüsteemile ning soodustavad ainevahetushäireid ning haiguste tekkimist.

Kommentaare ei ole