{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kui sa tahad muuta oma elu positiivsemaks, hakka täitma tänulikkuse päevikut

foto : unsplash / Marcos Paulo Prado      Tänulikkuse päevi...

foto : unsplash / Marcos Paulo Prado

 

 

 Tänulikkuse päeviku täitmine võib teha palju head ja võib-olla on see just see, mida sina praegusel hetkel vajad. 

Tänulikkus on elu oluline osa ja üks selle saladustest. Tähtis on õppida tänu tundma kõige eest. See, kes on selle oskuse omandanud, teab kuidas elada. 

Kes meist ei ole tundnud suurt rõõmu, tänades kedagi siiralt ja kogu südamest millegi eest? Tänutunne tekitab sügava heaolutunde, ometi pole see paljudele loomuomane, eriti kõige pessimistlikumatele. Ent õnneks on seda võimalik alati parandada ja üks võimalustest, kuidas seda teha, on pidada tänulikkuse päevikut. 


Mis see tänulikkuse päevik üldse on? 

Tänulikkuse päeviku pidamine on kogunud suurt populaarsust eriti Ameerika Ühendriikides ja isegi kuulsuste seas - Arianna Huffington ja Oprah Winfrey on tunnistanud, et kirjutavad igapäevaselt üles kõik selle, mille üle nad tänu tunnevad. Tegemist on päevikuga, kuhu sa võid üles kirjutada kõik oma head ja positiivsed mõtted. Mis selle mõte on? Nautida natukenegi rohkem igapäevaseid väikeseid ja muidugi ka suuri rõõmuhetki, kirjutades kõik hea paberile üles. Mis selle eesmärk on? Keskenduda rohkem sellele, mis on hästi, näha rohkem positiivset oma elus ja muuta läbi selle oma vaatenurka. 

 

 

Kirjutamine on selleks väga hea võimalus, mis muudab enesekindlamaks ja tekitab suuremat usaldust oma elu ja iseenda vastu. Kirjutamine ise ei võta palju aega, sa võid panna oma mõtted kirja ka paari minuti jooksul. Kõige tähtsam on regulaarsus. 


Miks on tähtis pidada tänulikkuse päevikut? 

Tänulikkuse päevik aitab tunda ennast hästi ja on eriti soovitatav neile, kes kalduvad nägema oma elus rohkem halba. Võta ennast iga päev natuke kokku ja sunni ennast kirjutama, keskendudes üksnes sellele, mis su elus hästi on, olles iseenda ja teiste vastu heatahtlik ja mis kõige tähtsam, märka seda, mille üle tõesti tänulikkust tunda. Tee näiteks igal õhtul väike kokkuvõte oma päevast, see aitab parandada tuju, õppida iseennast paremini tundma ja miks ma mitte, aitab elu üle järele mõtelda. 

 

 Mida sa võiksid kirjutada tänulikkuse päevikusse? 

Näiteks need sündmused, mis valmistasid sulle sellel päeval rõõmu või rahuolu. Selleks võib olla kasvõi lihtsalt muusika kuulamine või tee joomine, see ei pea olema midagi suurt ja märkimisväärset. Aga ka suuremad sündmused nagu kolimine ja palgatõus. 

 Tänulikkuse päevikuid on poes olemas juba valmis kujul, piisab, kui võtta iga päev natuke aega kirjutamiseks. 

 

 

Ära unusta kirjutada aga käsitsi, see on väga oluline, sama tähtis, kui regulaarsus. Ära sunni ennast ja vaata, et see ei muutuks kohustuseks, piisab paarist reast. 

Kirjuta iga päev üles vähemalt kaks sellist asja, mille üle sa tunned tänulikkust. 

Vaata ette, et kirjutamine ei võtaks rohkem aega, kui viis minutit, kirjutada võid aga igal hommikul ja õhtul. 

Hoia oma päevikut nii, et sul oleks seda kerge leida üles. 

Kui mõnel päeval sulle tundub, et polegi nagu midagi kirjutada, siis otsi oma hingepõhjast. 

Kommentaare ei ole