{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sa tunned, et oled kogu aeg väsinud? Võib-olla on tegemist sotsiaalse kurnatusega

    foto : unsplash / Kinga Howard    Nagu telefon vajab la...

 

 

foto : unsplash / Kinga Howard

 

 Nagu telefon vajab laadimist ja auto kütust, on ka meil vaja oma aega, et oma sotsiaalsed patareid täis laadida, seda enam, et suhtlemine võtab väga palju energiat. 

Kas sul on ka mõnikord tunne peale seda, kui sa oled mõne inimesega rääkinud pikemalt, nagu poleks sul enam lihtsalt jõudu. See ei tähenda nagu oleks see suhe selle inimesega sinult energiat ja jõudu võtnud, suhtlemine ise on see, millest inimene võib väsida. Sageli räägitaks, et oma vaimse tervise huvides peame me võtma rohkem aega enda jaoks, et laadida oma sotsiaalsed patareid täis, teadlased aga on välja selgitanud, et lisaks sellele, et me peame iga päev teisi ära kuulama ja kasutama selle jaoks suuremat energiat, võib ka suhtlemisviis mõjutada meie sotsiaalset kurnatust. Teaduslikud uurimistööd on välja selgitanud, et kui suhtlemine on olulisel kohal inimese elus, siis võtab igasugune suhtlemine ka palju energiat. 

 

 

 

Ilma ainsagi üllatuseta võtavad kõige rohkem energiat kõik vaidlemised ja tülitsemised. Aga mitte ainult. Paljud uurimistööl osalenud vabatahtlikud kinnitasid, et selliste inimestega suhtlemine on väga kurnav, kellega sa ei leia niiöelda ühist keelt ja kellega sa ei ole ühel lainel. Peale sellist suhtlemist on vaja natuke aega, et laadida oma patareid uuesti täis. Samasugust mõju avaldavad ametialased suhted. 

Suhted lähedastega ei mõju nii kurnavalt, kui suhtlemine võõraste inimestega. Hea võimalus, kuidas hoiduda sotsiaalsest kurnatusest.

Kommentaare ei ole