{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sa tead, mida tähendab amaksofoobia? Kui sul pole lube, siis ilmselt ongi see selle põhjuseks

    Foto : unsplash /Tracy Anderson  Kas sa tunned end parem...

 

 

Foto : unsplash /Tracy Anderson

 Kas sa tunned end paremini ühistranspordiga sõites ja tunned hirmu autosõidu ees? Kas sulle ei meeldi autot juhtida? Siis võib olla on sul amaksofoobia! 

Tänapäeval on juhiload enamikel inimestest olemas. Kui paljud kasutavad autot igapäevases elus, siis on ka neid, kes teevad küll load ära aga sõidavad ikka edasi ühistranspordiga. Sest hirm autoga sõitmise ees on suur.

 


Mis asi on amaksofoobia? 

Amaksofoobia on hirm autoga sõitmise ees. Hirm, et õnnetus võib juhtuda. Kui see teadmine on meil kõigil olemas mingil määral, siis osadel inimestel on see hirm nii suur, et nad ei kannata autosõitu lihtsalt välja. Autoga sõitmine tekitab neis paanikat, kuumahoogusid, halba enesetunnet, pearinglust või siis südamerütmi kiirenemist. Sümptomeid on palju aga üldiselt amaksofoobia all kannatavad inimesed usuvad autoga sõites, et iga hetk võib juhtuda mõni kohutav avarii. 

 

Kuidas sellest foobiast vabaneda? 

Tähtis on teada saada, kust see hirm alguse on saanud. Tavaliselt need inimesed, kes kannatavad selle foobia all ja ei talu autosõitu, on üle elanud mõne traumeeriva sündmuse, mis on seotud autosõiduga. Selleks, et sellest hirmust vabaneda, on kaks võimalust: teraapia, mis seisneb lihtsates harjutustes ning virtuaalreaalsuses autoga sõitmine.


 

Kommentaare ei ole