{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas menopausist tuleks oma partnerile rääkida või mitte? Uuringute järgi selgub, et 50% naistest sellest ei räägi

    foto: unsplash / Ali Karimiboroujeni Naise tervise ümber...

 

 

foto: unsplash / Ali Karimiboroujeni

Naise tervise ümber on ikka veel nii palju tabuteemasid, millest ei räägita. Menopaus on tõenäoliselt üks neist. Ühe briti uuringu järgi selgub, et pooled naised ei räägi oma menopausist ja varjavad sellega kaasnevaid psühholoogilisi ning füüsilise sümptomeid oma partneri eest. 

Meie ajastul on menopaus ikka veel tabu. Uuringud on juba näidanud, et naistel ei ole tavaks oma menopausist rääkida töö juures ja nüüd teame me lisaks, et naised ei räägi sellest isegi oma elukaaslasele. 

Ühe uurimistöö järgi, mille tellijaks oli TENA ja mille läbiviiaks oli OnePoll selgus, et lausa pooled naised tunnistasid, et nad varjasid oma partneri eest alguses menopausi algamist. 

2000 küsitletud naisest 43% tunnistasid, et nad tundsid end sellel naiste elus nii keerulisel muutuste perioodil üksi.

 

 

Ent menopausist ei vaikita ainult oma paarisuhtes. 

Üldiselt vaikivad naised sellest, mis nende elus sellel ajal toimub. Kaheksa naist kümnest tunnistas, et nad ei ole üldse mitte kellelegi sellest rääkinud, 76% naistest ütlesid, et nad ei käinud sellepärast eraldi naistearsti juures.

Põhjuseks on muidugi see, et 25% naistest tunnistasi, et menopausist rääkimine valmistab neile lihtsalt raskusi, nad ei ole harjunud nii isiklikku teemat teiste ees arutama ja samuti mõjutab palju see, mida teised neist nüüd arvavad. 10% küsitletud naistest, kellel oli menopaus seljataga, tunnistasid, et nad tundsid nii suurt masendust nende muutuste ees, et nad teesklesid nagu poleks midagi lahti ja seda kohe esimestest menopausi sümptomitest alates, kirjutab The Sun oma veergudel.

 

 

Paljud naised tunnevad teatud hirmu menopausi eel, sest see on märk kuldsesse keskikka jõudmisest. Meie ühiskonnas pole see midagi, mida tähistada suure rõõmupeoga, vastupidi, see on pigem märk vananemisest. 

Paljude naiste elus on menopaus ka vabanemine, valulikud menstruatsiooniperioodid ning kaitsevahendite muretsemine jäävad nüüdseks minevikku ja nende pärast enam muretseda pole vaja. 

Tegelikult tuleks menopausist rohkem rääkida, sest elu on ilus ka peale menopausi.

 

Kommentaare ei ole