{ads}

HIDE

Viimased

latest

6 põhjust, miks sa end kogu aeg väsinuna tunned

  foto : pexels / Marcus Aurelius   Kui sa oled külma saanu...

 

foto : pexels / Marcus Aurelius

 

Kui sa oled külma saanud või vähe maganud, tunned sa terve päeva väsimust. Mõnikord aga juhtub, et hoolimata sellest, et sa heitsid vara magama ja magasid terve öö, tunned sa ikkagi terve päeva uimasust ja väsimustunnet. Tihti on selle põhjuseks valed harjumused. 


Sa tarbid liiga palju kofeiini

Kohvi tarbimine paneb närvisüsteemi tööle. Ehkki kohvi joomine on tervislik, aidates ennetada mäluprobleeme ning maksahaigusi, siis parem on sellega mitte liiale minna. Keha harjub kofeiiniga ära, lisaks sellee aga hoiab kohv organismi ärkvel mitme tunni jooksul ja võib pikemas perioodis mõjuda kurnavalt. Seega tuleks kohvi juua mõõdukalt. 


Sa sööd liiga rammusat ja rasvast toitu

Mida rohkem sa sööd, seda kauem läheb kehal aega seedimisega ja seda rohkem kulutab organism energiat. Just see energia tekitabki väsimusetunde. Sellepärast tuleks süüa kergelt, midagi sellist, mis ei nõua organismilt nii palju vaeva seedimiseks ja seega ei mõju kurnavalt. Söö vähem rasvast, magusat ja liiga soolast toitu. Selle asemel söö täisväärtuslikke toite, mis tagavad sulle vajalikud toitained ja vitamiinid. 




Sa muretsed liiga palju

Kui sa kogu aeg muretsed, oled rahutu ja stressis, siis ei anna sa kehale üldse võimalust puhata ja selle tõttu oled sa pidevalt pinges. Pidev pinges olek mõjub aga kurnavalt. Proovi mediteerida või tee hingamisharjutusi, mis aitavad sul tunda ennast paremini. 


C-vitamiini puudus

C-vitamiin aitab võidelda haiguste vastu, sisaldades rohkelt väärtuslikke antioksüdante. C-vitamiin on palju vajalikum, kui me seda arvame. C-vitamiin annab energiat ja nautraliseerib organismis leiduvaid vabu radikaale. Ära unusta süüa iga päev 5 puu- ja köögivilja, et varustada oma organismi vajalike vitamiinidega ja saada energiat juurde. 


Sa ei joo piisavalt vett

Võib juhtuda, et sa tunned väsimust selle tõttu, et sa ei joo piisavalt vett. Organism aga koosneb 65% veest. Vedelikupuudus organismis tekitabki tunnet, jõudu ja energiat kohe üldse ei ole. Ära unusta juua iga päev 1,5 - 2 liitrit vett, sõltuvalt muidugi ka sellest, kui palju sa liigud ja kui palju sa teed füüsilist tööd. 


Sa ei liigu palju

Kõikide jaoks ei ole see muidugi lihtne aga regulaarne kehaline aktiivsus annab energiat juurde terveks nädalaks. Võimaluse korral mine jooksma või kõndima. Liikumise ajal vabastab keha endorfiine, mis tõstavad energiataset. Hakates regulaarselt liikuma, paraneb ka su une kvaliteet.


Kommentaare ei ole