{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kui pealtnäha tundub, et paaril läheb kõik hästi ja nad on õnnelikud

  foto : pexels / Cottonbro Studio    Lähedaste arvates ole...

 

foto : pexels / Cottonbro Studio

 

 Lähedaste arvates olete te nii ilus paar ja sobite nii hästi omavahel kokku. Ometi on tegemist üksnes fassaadiga, sest tegelikult olete te teineteisest juba ammu võõrdunud ja elate mõlemad oma elu. 

Teiste ees olete te naeratavad ja näitate välja, nagu oleks teie vahel kõik hästi. Sa jagad isegi pilte oma ilusast pereelust suhtlusvõrkudes. Tegelikult aga on teie suhe läbi saamas. Veelgi hullem on see, et teil pole enam midagi ühist omavahel, põhjuseid aga, mille pärast lahku minna, on palju. Ometi ei võta sa midagi ette, et ära minna ja seda suhet lõpetada. Sa jääd ehkki oled õnnetu.

Kliiniline psühholoog Barbara Greenberg kirjeldab ajakirja "Psychology Today" veergudel, milline näeb välja "nähtamatu lahutus". Tegemist on suhtega, kus pealtnäha on kõik hästi aga ainult pealtnäha. Teiste ees näidatakse, et kõik on väga hästi. Omavahel olles on paar aga teineteisest eemaldunud ja lahkuminemise äärel. 

 

 

 


"Nähtamatu lahutus" - 6 märki

Kuidas siis välja selgitada, kas tegemist on nähtamatu lahutusega? Barbara Greenberg koostas nimekirja kõikides märkidest, mis annavad sellest märku:


  • emotsionaalse ja füüsilise intiimsuse puudumine
  • sinu või su kaaslase vajadused ei ole rahuldatud. Tegemist võib olla emotsionaalsete või seksuaalsete vajadustega, mille tõttu üks teist (või mõlemad korraga) hakkab mujalt otsima võimalust oma vajaduste rahuldamiseks. 
  • te olete nagu koostööpartnerid, teie ainsad jututeemad keerlevad laste, raha ja logistika ümber. 
  • te peate palju pingutama, et teised ei märkaks teie omavahelisi probleeme ja et teistel jääks mulje nagu kõik oleks hästi.
  • te elate elukaaslasega nagu mingis paralleelses maailmas, te olete küll koos aga elate mõlemad oma elu
  • te olete otsustanud jääda kokku mingitel isiklikel põhjustel (lapsed või siis selleks, et majanduslikult mitte kahju kannatada või siis hoopis selleks, et mitte avalikkuse ees oma musta pesu pesta).

 

Kuidas sellist olukorda lõpetada? 

Kas eelmainitud punktid tulid tuttavad ette? Siis on viimane aeg midagi ette võtta, sest selline suhe on emotsionaalselt kurnav ja väsitav.

Et sellist suhet lõpetada, tuleb võtta aega, et omavahel paremini rahulikult ja avameelselt rääkida ning mis kõige tähtsam : kuulata seda, mida teisel sulle öelda on. Koostada nimekiri oma suhte poolt ja vastu argumentidest. Mõnikord ei tee paha ka see, kui pidada nõu perenõustajaga. 


  © 2023 Sisu kopeerimine keelatud!

Kommentaare ei ole