{ads}

HIDE

Viimased

latest

Millised köögiviljad võivad paksuks teha (ja mida tuleks sellepärast süüa mõõdukalt)

  Me kuuleme igalt poolt, et kaalu kaotamiseks tuleb hakata rohkem köögivilju sööma. Kahtlemata on see väga tark nõuanne aga samas...


 

Me kuuleme igalt poolt, et kaalu kaotamiseks tuleb hakata rohkem köögivilju sööma. Kahtlemata on see väga tark nõuanne aga samas on tähtis ka teada, milliseid köögivilju täpsemalt süüa tuleks. Sest sa pead teadma, et mõned köögiviljad sisaldavad palju rohkem kaloreid, kui sa seda arvatagi võid ja suures koguses tarbides teevad nad kehakaalule rohkem halba, kui head. Samas tuleb meeles pidada ka seda, et isegi need köögiviljad, mis sisaldavad palju kaloreid, on tervisele ikkagi kasulikumad, kui näiteks šokolaadikommid või kartulikrõpsud. 

 

 

Ja kindlasti ei tasu nüüd neid köögivilju üldse oma menüüst välja jätta, sest nad sisaldavad jälle teisi tervisele väärtuslikke toitaineid, tähtis on lihtsalt tarbida neid mõõdukas koguses. Sest nagu mitmed spetsialistid on öelnud, ei ole need köögiviljad, mis teevad paksuks, vaid see, kuidas me neid toiduks valmistame. 


Millised on kõige kaloririkkamad toiduained? 

Need köögiviljad, mis ei aita just kaalust alla saada, on osad kaunviljad: punased oad, kikerherned ja läätsed. Ka kartul, mis sisaldab tärklist, on üsna kaloririkas : 100 g kartulit sisaldab 90 kalorit. Samuti ära söö liiga palju herneid, artišokki või siis Brüsseli kapsast, mis sialdavad samuti palju rohkem kaloreid, kui seda võiks arvata. Sama kehtib ka baklažaani, porgandite, peedi ja türgi ubade kohta, mida tuleks samuti süüa mõõdukas koguses.  

Foto : unsplash / Clark Douglas

 

Kommentaare ei ole