{ads}

HIDE

Viimased

latest

Naine ja keskeakriis

  foto : unsplash / Frank Flores    Naiste keskeakriis leia...

 

foto : unsplash / Frank Flores

 

 Naiste keskeakriis leiab tavaliselt aset siis, kui naise bioloogiline kell hakkab tiksuma. Kui korraga läheb kiireks neil, kel veel lapsi ei ole ja kui tekib hirm, et aastad teevad oma töö ja naine muutub otsekui nähtamatuks vastassoo silmis.

Teadvustavad seda endale just need naised, kelle mees ei vaata neid enam selle pilguga nagu varem, kelle lapsed on kasvanud suureks ja ei vaja enam nii palju oma ema. See on ka hetk, kui naine saab aru korraga, et ta on kogu oma elu hoolitsenud oma pere, laste ja töö eest ja unustanud oma isiklikud soovid ja vajadused. 

Kõikide nende aastate jooksul jooksis naine pere ja töö vahet, alati ei olnud see kerge, sellepärast tuli tal sageli kompromisse teha võimaluse korral. Ka see võib nüüd anda endast märku, tekitades kibestumust. Kõikide nende aastate jooksul on ta pidanud endast nii palju andma, jõudma igale poole, olema kõikjal samal ajal, olema ema ja naine. Kõike seda mille jaoks? 

 

 

Seda enam, et 50ndatesse eluaastatesse jõudmine ei ole kerge etapp juba psühholoogiliselt, hormoonid ei tööta enam nii nagu varem ja see teeb omakorda meele mõrudaks. Paljud naised ei tunne enam soovi intiimse vahekorra järele. 

Lisaks kõigele tekib ka tühja pesa sündroom, kui lapsed on suureks kasvanud ja lähevad oma elu peale. Naine ei saa aga enam lapsi, kes aitaksid tal tunda ennast vajalikuna. Erinevalt mehest ei jää naisele see moment kahe silma vahele, sest naine näeb väga hästi, kui kiiresti tema biloogiline kell on hakanud tiksuma, esimesed märguanded annavad talle sellest aegsalt teada. 

Kui naine ütleb oma mehele, et tal on tunne nagu ei oleks teda enam vaja, tuleks teda kuulata ja võtta tõsiselt. 

Sellest tekibki pettumus ja viha, mis on nii omane kõigile, kes kannatavad keskeakriisi all. Naine hakkab hoolitsema rohkem oma välimuse eest, võib muuta oma riietusstiili ja soengut, et tunda end jälle naisena, keda imetletakse. Naisel võib tekkida soov ja vajadus uute suhete järele, mis tooksid ta ellu vaheldust. 

 

 

Selles vanuses hakkab naine kahtlema selles, kas ta veel meeldib meestele või mitte. Ta tahab tunda meeste pilku endal, mis teda rahustaks, eriti siis, kui ta on jätnud end viimastel aastatel hooletusse. Mõned naised lepivad sellel perioodil juhusuhetega selleks, et tunda end taas naisena, mõned aga otsustavad minna oma mehest lahku, et leida kedagi, kes hooliks rohkem. 

Enne seda aga kasutavad paljud naised fototeraapiat, mis viimasel ajal on moodi tulnud ja mis muudab naise enesekindlamaks, aidates end näha läbi teise pilgu ja tõestada oma mehele, et nad on veel ihaldusväärsed. 

Teisi süüdistada ei maksa oma keskeakriisis. Ja enne, kui minna mujale vaatama, võiks naine rääkida oma mehega. Sageli just sellel hetkel leiab paar teineteist taas. Tekivad uued huvid ja võimalused olla rohkem kahekesi koos. 



Kommentaare ei ole