{ads}

HIDE

Viimased

latest

Märgid, mis näitavad, et sa oled mürgises sõprussuhtes (ava oma silmad enne, kui on liiga hilja)

  foto : unsplash / --    Miks see nii on, et on inimesi, ke...

 

foto : unsplash / --

 

 Miks see nii on, et on inimesi, kellega sa tunned ennast hästi, sa võid neid usaldada ja tead, et nad on alati sinu jaoks olemas. Ja siis on teisi. Neid, kes kipuvad sõbraks, käituvad nagu oleksid sõbrad aga sellise inimesega koos olles sa kohe tunned, kuidas ta sind energiast tühjaks teeb. Millest see tuleb, et see nii on? Need on inimesed, kellest on raske lahti ka saada, sest nad tavaliselt tõesti teevad kõik, et panna sind uskuma oma heades kavatsustes. Nemad on ohvrid, mitte sina. Nemad tahavad sulle head. Aga kui miski sulle mõista annab, et midagi on korrast ära, siis peaksid sa oma sisemist häält paremini kuulama. Ja hoidma edaspidi heaga eemale sellistest inimestest. Oma vaimse tervise heaks.


1. Toksiline sõber ei tunnista kunagi oma süüd

Inimeste vahelistes suhetes tulebki ette nii rõõmu- kui kurbusehetki. Isegi oma kõige lähedastemate inimeste vastu võib su käitumine teinekord jätta soovida, sa võid olla väljakannatamatult vastik, ebaõiglane, agressiivne oma sõnadega aga see ei tähenda, et sa oleksid veel toksiline. Toksiline inimene ei palu andeks, toksiline inimene ei katsu oma suhteid siluda, ta ei taha sulle head. Ta näeb sinus midagi, mida ta saaks enda heaks ära kasutada. Ta näeb sinus kerget saaki. Tema on tavaliselt see, kes on olukorra ohver, mitte sina ja ta leiab alati kõigele vabandusi, nii oma haiget tegevatele sõnadele, kui halbadele tegudele. Ta leiab alati võimaluse, kuidas keerata olukord oma kasuks. Ta on äärmiselt enesekeskne, egoistlik ja tahab üksnes sinu ja teiste tähelepanu. Kui kellelgi peaks hästi minema, siis ta isegi ei suuda oma kadedust varjata.




2. Ta kritiseerib kõiki ja kõike hommikust õhtuni

Ja sa ei jaksa teda enam ära kuulata, sest sa tead, et tal on alati midagi halba kellegi aadressil öelda. Ükskõik, mida keegi ka ei tee, ta leiab ikka midagi öelda. Tal on kõige kohta oma arvamus. Ja üleüldse peaksid kõik tema arvamust küsima, sest nii maitselagedaid ja rumalaid inimesi kohtab ta harva.  

Ta räägib kõigist halvasti. Kogu oma aja ta muud ei teegi, kui räägib midagi halba teistest. Kui ta on ära läinud, tunned sa end lausa halvasti. Sul on tunne, et kõik on korraga maailmas korrast ära, sest ta on sind mõjutanud nii palju oma mõtteviisiga. Hea sõbraga koos olles tunned sa end hästi, halb sõber paneb sind ennast halvasti tundma. See on märk, mis ei peta. 


3. Ta on pealtükkiv

Igal inimesel on omad saladused. Isegi head sõbrad ei räägi kõigest omavahel. Toksilisele sõbrale see aga ei meeldi sugugi. Selline asi kohe üldse ei lähe. Ta tahab kõike teada. Seda, mida teised ei tea. Ta esitab ühe rohkem isiklikke küsimusi. Ja ta ei küsi mitte ainult sinu käest, vaid ka su lähedaste inimeste käest. Ta tahab, et nad sinust kõik talle räägiksid. Ta tahab, et sa räägiksid talle oma kõige raskematest olukordadest. Ja hõõrub sulle hiljem neid nina alla. 

Toksiline sõber on nagu vampiir, kellest sa enam naljalt lahti ei saa. Ta ei kannata, et sul on ka teisi sõpru ja teisi tuttavaid. Ta tahab olla kõige tähtsam. Kui sa talle seda ei anna, mida ta tahab, rikub ta su suhted teistega ära. 

 

 


4. Ta ei tee seda, mida ta ütleb

Ta teab sinust paremini, mida sul vaja on. Tal on oma arvamus kõige kohta ja ta ei kõhkle teistele oma arvamust peale suruda. Ta naeruvääristab sinu mõtteid, põhimõtteid ja väärtushinnanguid, mis on suures vastuolus tema enda eluvaadetega. Kui sa hakkad temast eemale hoidma leides, et ta on läinud liiga kaugele, siis muutub ta jälle sinu vastu heatahtlikuks ja toredaks kuni sa jälle hakkad teda usaldama. Ta otsib alati omakasu.


5. Ta on väga hea manipulaator

Ta mängib teiste inimeste tunnetega. Ta ootab teistelt kõike ja on võimeline tegema halba oma isiklike eesmärkide ellu viimiseks. Üldiselt on sellised inimesed ise aga väga tundlikud ja selle tõttu ei ole tal sõpru, keda ta kauem juba tunneb. Ta tekitab sinus süütunnet, sest sul ei ole tema jaoks piisavalt aega, sa ei taha temaga suhelda, sa ei jaksa teda ära kuulata, sa ei saa temast aru, sul ei ole temast kahju jne. Kui sa oled aru saanud, et sul on just selline inimene tutvusringkonnas, siis ära oota, et ta muutuks. Hoia temast edaspidi eemale, sest selline suhe ei tee sulle midagi head.

Kommentaare ei ole