{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kui palju sa pead kõndima selleks, et kaalu kaotada

Kõndimine on kahtlemata üks kõige tõhusamatest vahenditest, mis aitab kaalu kaotada. Kui palju aga peaks kõndi...



Kõndimine on kahtlemata üks kõige tõhusamatest vahenditest, mis aitab kaalu kaotada. Kui palju aga peaks kõndima selleks, et soovitud tulemusi saada? 

Kõndimine on üks harjutustest, mida võivad teha enam-vähem kõik inimesed ja mida on ka kõige lihtsam sooritada. Olenevalt sinu kõndimise kiirusest, võid sa kulutada väga lihtsalt nädalas kuni 3500 kalorit või isegi rohkem, teiste sõnadega 5 kuuga võid sa põletada niimoodi 70 000  kalorit ja kõike seda ilma, et sa peaksid suurel määral oma toitumist muutma.

Põletades kaloreid ja vabastades keha rasvast, treenid sa ka lihaseid ja parandad oma tervist. Kui sa oled juba õppinud iga päev kõndima oma tervise ja kehakaalu heaks, harjud sa sellega ära ja see hakkab sulle isegi meeldima.



Kuidas kõndides kaalu kaotada? 

Kõndimisel põletatud kalorite arv sõltub aga sinu kehakaalust ja kõndimise tempost. Ehk siis keskmiselt, kui sa teed 2000 sammu tunnis, võid sa kulutada umbes 400 kalorit ühe tunniga. 
Aga sa ei pea tingimata käima 6 kilomeetrit iga päev maha, sa võid ka leppida vähemaga. Selleks aga, et hoida õiget rütmi, võid sa endale soetada mõne sammulugeja.

Kui palju siis kõndida selleks, et kaalu kaotada? 

Selleks, et kaalu kaotada, peaks kõndima iga päev umbes 1,5 km ehk siis tegema 2000 sammu, mis võimaldab põletada keskmiselt 100 kalorit. Selleks, et kaotada 500 gr nädalas, tuleks iga päev põletada 500 kalorit. Ehk siis teha 10 000 sammu päevas.

Sinu sammulugeja aitab sul su samme lugeda ja teada saada, mitu kalorit sa oled ära põletanud. See aitab sind ka juhul, kui sul pole palju aega treenimise peale kulutamiseks.




Kuidas ennast motiveerituna hoida?

Olles kohustatud iga päev tegema sama asja võib sulle mingil hetkel tüütavaks muutuda. Seega, selleks, et end motiveerida, ära kõnni alati samades kohtades, vaid paku endale vaheldust. Hea mõte on kuulata kõndimise ajal ka muusikat. 

Halva ilma puhul võid sa käia spordisaalis või osta jooksulindi koju. Samuti igavuse vältimiseks võid kutsuda kaasa mõne sõbra või tuttava, kes viitsiks sinuga kasvõi kord nädalas kaasa tulla.

Kuidas on kõige parem kõndida? 

Kõndides hoia lõug ees, pilk ette suunatud, kõhulihased pingul. 

Sa võid alustada kõndides alguses 3 korda nädalas 15 - 20 minutit korraga. Seejärel tõsta järk-järgult koormust jäädes 30 - 60 minuti juurde päevas ning kõndides iga päev võimaluse korral.


 

 

Kommentaare ei ole