{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kolme-T reegel : mis uus meetod see on, mis aitab vabaneda liigsetest kilodest?

    Tihti on nii, et tahaks küll üleliigsetest kilodest vabaneda aga ei tea ju täpselt, mida siis süüa tohib ja mida mitte. Erinev...

 


 

Tihti on nii, et tahaks küll üleliigsetest kilodest vabaneda aga ei tea ju täpselt, mida siis süüa tohib ja mida mitte. Erinevaid dieete on ka nii palju ja nende vahel on nii raske valida. Küll ei sobi üks ja siis teine. Selleks aga, et oma liigsetest kilodest lahti saada, ei pea tingimata dieeti pidama ja end näljutama. Kõige tähtsam on, et uued toitumisharjumused saaksid osaks sinu eluviisist. Sest tähtis on, et sa õpid sööma teistmoodi, vaatad oma toitumise üle ja sead sisse vastavad korrektuurid ning hakkad sööme võimalikult tervislikult ja tasakaalukalt. 

Selle asemel, et hakata dieeti pidama, võta appi praktilised reeglid, mis aitavad sul valida seda, mida sa sööd. Ja täpselt see ongi kolme T reegli mõte. Ehk siis söö neid toiduaineid, mis on Tõelised ehk siis puhas, Taimne ja Tasakaalukas. Eesmärk on muuta taldriku sisu lihtsamaks ja panna sind sööma rohkem looduslikku toitu, töödeldud toidu asemel, mis sisaldab palju rohkem rasva ja kaloreid ning vähem vajalikke vitamiine ja mineraale. 



Selline toitumisviis on hea kehakaalule ja ka üldisele tervisele. Seega jäta oma menüüst välja valmistoit ning kõik sellised toiduained, mis sisaldavad lisaaineid, värvaineid, magusaineid ning vali selle asemel mahetoit, bio ja kohalik. 


Kuidas seda reeglit ellu rakendada? 

Selle jaoks pead sa hakkama sööma rohkem taimse päritoluga toite. See tähendab puu- ja köögivilju või siis teravilju aga samuti ka selliseid kergelt töödeldud toiduaineid nagu riis ja makaronid (pool-täistera). 

Seejärel on soovitatav piirata (mitte täiesti lõpetada) loomse päritoluga toidu tarbimist ehk siis liha, kala ja piimatooted. Tasakaaluka ja tervisliku toitumise sisse kuuluvad kõik toiduained, sest tähtis on siiski ka nautida seda, mida sa sööd.

 

Foto : unsplash / Louis Hansel

Kommentaare ei ole