{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sina räägid omaette? Tea siis, et teaduse kinnitusel oled sa keskmisest intelligentsem inimene

     Sa võid täiesti rahuliku südamega jätkata ilma mingi valehäbita: omaette rääkimine on märk sellest, et sa oled keskmisest tar...

 


 

 Sa võid täiesti rahuliku südamega jätkata ilma mingi valehäbita: omaette rääkimine on märk sellest, et sa oled keskmisest targem inimene. 

Kui mõni inimene võib pidada seda märgiks hullumeelsusest või vanadusest, siis tegelikult on see hoopis vastupidi: iseendaga vestluste maha pidamine on hoopis märk intelligentsusest ja heast vaimsest tervisest. Vähemalt kinnitavad seda Bangor'i ülikooli teadlased. Seda on hea teada, eriti juhul, kui sul on kalduvus omaette rääkida kodus olles või siis väljendad sa oma mõtteid kõva häälega. 

 

 

Iseendaga rääkimises pole mitte midagi halba, sest see aitab paremini oma mõtetes korda luua ning samuti läbi kaaluda antud olukorra plussid ja miinused, planeerida oma tegusid ja toimetusi ning organiseerida oma elu paremini. Inimene mõistab paremini juhtnööre, kui ta neid kuuleb oma kõrvaga. 

Ja rääkides omaette, parandad sa alateadvuslikult oma kognitiivseid funktsioone, mis vanemas eas kipuvad aeglustuma. Ja see pole sugugi ainus kasu, mida iseendaga rääkimine kaasa toob, sellele lisanduvad ka suurem loomingulisus, stressi tasemel vähenemine, parem mälu, parem keskendumisvõime jne.

Loomulikult ei maksaks nüüd liiga hoogu sattuda ja liiga palju üksi lobisema hakata. 


 

Foto : unsplash / Priscilla Du Preez

Kommentaare ei ole